Potrivit Die Zeit, compania germană cu sediul în Metzingen, landul Baden-Württemberg, continuă să vândă mărfuri în Rusia, deși gigantul de modă anunțase că „și-a oprit temporar propriile afaceri retail și online în Rusia la începutul lunii martie 2022, ca urmare a războiului”.
Conform datelor aflate la dispozția săptămânalului german, Hugo Boss a livrat bunuri în valoare de 66 de milioane de dolari filialei sale ruse între martie 2021 și sfârșitul lunii februarie 2022, data la care Rusia a invadat Ucraina.
În cele 12 luni de la începutul războiului (24 februarie 2022), Hugo Boss a trimis mărfuri în valoare de 71 de milioane de dolari în Rusia. O creștere de 7,5 la sută.
„Hugo Boss a fost cel mai bun brand premium din țară anul trecut”, a confirmat chiar agenția rusă de știri RBC.
Jurnaliștii prezintă dintr-o declarație vamală din 15 mai 2022, în care mărfurile Hugo Boss erau expediate în Rusia. Pe document, apar de la jachete, pălării și pijamale, până la șosete și lenjerie intimă. Produsele sunt fabricate în Bangladesh, China, Sri Lanka și Turcia.
Spre comparație, vânzările competitorilor în Rusia s-au prăbușit, față de anul de dinaintea războiului:
- Christian Dior: 19 milioane de dolari (de la 72 de milioane de dolari);
- Prada: 1 milion de dolari (de la 30 de milioane de dolari);
- Chanel; 14 milioane de dolari (de la 119 milioane de dolari).
Potrivit unui purtător de cuvânt al Hugo Boss, citat de Die Zeit, „obligațiile contractuale” sunt îndeplinite în afacerile sale din Rusia, iar mărfurile sunt livrate numai în conformitate cu „respectarea tuturor sancțiunilor existente”.
În 2022, Hugo Boss, grup fondat în 1924, a raportat vânzări de circa 3,65 miliarde de euro.
Faimoasa casă de modă germană a făcut uniformele trupelor SS, la mijlocul anilor ’30-’40, amintește publicația germană.
Ce este „importul paralel”
Anul trecut, The Guardian a scris că hainele și telefoanele de firmă, laptopurile sau mașinile de lux nu au dispărut din Rusia, deși marile branduri au anunțat că pleacă din această țară și că rușii continuă să le importe printr-un mecanism care le permite să ocolească sancțiunile occidentale. importul paralel.
Lista guvernamentală de bunuri admise la „importul paralel” include bunuri ale unor companii auto și de tehnologie cunoscute, dar și foarte multe mărci de modă, iar scopul declarat este „apărarea intereselor consumatorilor autohtoni”.
Produsele care ajung în Rusia sunt adesea destinate inițial exportului în țări care fac parte din Uniunea Economică Eurasiatică, condusă de Moscova: Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan. Produsele sunt apoi expediate în Rusia, mărcile occidentale pierzând controlul asupra distribuției și vânzării lor.
Foto: Hepta
Jumbo • 16.06.2023, 22:39
Vaaaai, ce sacrilegiu😀😀😀. Sigur rusii rai au scos piesele electronice din imbracaminte si le au folosit la rachetele care omoara copii si femei gravide in biata suacraina a lui Rotschild 😀😀😀. Huooooo