De Simona David,

  • Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în opt luni, SARS (Sindrom Sever Respiratoriu Acut) a cauzat 813 decese, comparativ cu 636, câți au murit în doar 2 luni de coronavirus.
  • Totuși, ratele de îmbolnăvire sunt complet diferite: nCoV este cu mult mai viral decât SARS.

Cel mai recent bilanț al deceselor cauzate de noul coronavirus arată un număr de 636, cu 73 mai mult față de ziua precedentă.

Din acest motiv, China a venit cu noi măsuri extrem de restrictive pentru a împiedica răspândirea virusului, care a afectat deja peste 31.000 de chinezi.

Datele OMS arată că SARS a fost mai grav decât coronavirusul, dacă luăm în calcul că SARS a omorât 813 din 8.437 pacienți diagnosticați (cca. 10%), iar coronavirusul a făcut 636 de victime din 31.161 (sub 2%).

Și în cazul SARS, cele mai multe victime s-au înregistrat tot în China, potrivit OMS. Astfel, în perioada noiembrie 2002-iulie 2003, au murit 348 din 5.327 de pacienți infectați cu acel virus.

Pentru a preveni răspândirea coronavirsului, autoritățile de la Beijing au venit cu măsuri restrictive foarte dure, criticate și de observatorii drepturilor omului.

Astfel, potrivit noilor măsuri, în unele zona din China, nu este voie să se ia cina în grup iar numărul de ieșiri în oraș este limitat pentru fiecare individ în parte. Nu mai vorbim despre petreceri, nunți sau botezuri: acestea sunt complet interzise.

Citeşte şi:

Detalii despre cei 17 români aflați în carantină din cauza coronavirusului. ”Toți românii au luat legătura cu familiile”

Oficial: ​Epidemie de gripă în România. 18 decese și peste 7.000 de îmbolnăviri

Ce se întâmplă după ce Ludovic Orban a fost desemnat premier pentru a doua oară. Care sunt scenariile

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor