Mergi direct la conținut »
Concursul cu câini nordici din Pasul Tihuța, inclus în documentarul "Wild Carpathia". Pelicula promovează frumusețile României
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Concursul cu câini nordici din Pasul Tihuța, inclus în documentarul "Wild Carpathia". Pelicula promovează frumusețile României

Concursul cu câini nordici din Pasul Tihuța, inclus în documentarul „Wild Carpathia”. Pelicula promovează frumusețile României

Concursul internațional de atelaje canine "Drumul Romanilor", desfășurat în Pasul Tihuța, a fost inclus în documentarul "Wild Carpathia" prin care sunt promovate frumusețile din România. Noul episod al seriei prezintă peisajele mirifice și obiceiurile de iarnă din țara noastră.

Charlie Ottley, unul dintre cei mai reputați oameni de televiziune din Marea Britanie, s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute în Pasul Tihuța din Bistrița. Jurnalistul britanic a filmat în Munții Bârgăului ultima parte a documentarului său „Wild Carpathia”, dedidat iernii și obiceiurilor din acest anotimp care sunt respectate în România.

Producătorul seriei de documentare „Wild Carpathia” le-a recomandat turiștilor străini să viziteze România și în timpul iernii când totul se transformă într-un tărâm de basm. Pentru a-i convinge, a fost prezent Concursul Internațional de Atelaje Canine „Drumul Romanilor”, iar imaginile pe care le-a filmat vor fi incluse în cel mai recent documentar pe care-l realizează despre țara noastră.

Charlie Ottley le-a recomandat străinilor să viziteze România și în perioada de iarnă, când totul se transformă într-un tărâm de basm.

„Este una dintre cele mai interesante activități de iarnă întâlnite în România (n.r. Concursul Internațional de Atelaje Canine). Turiștii ar trebui să vină aici să experimenteze acest sport”, a declarat Charlie Ottley, pentru Bistrițeanul.

Filmările pentru partea finală a documentarului au început înainte de Crăciun. Noul episod al documentarului „Wild Carpathia” urmează să fie lansată în luna septembrie 2019, potrivit radiomures.ro.

Jurnalistul britanic a promovat și stațiunea Băile Herculane într-unul dintre documentarele Wild Carpathia.

Primele patru episoade din „Wild Carpathia” au fost difuzate în peste 100 de țări și traduse în 15 limbi. Acesta este, de altfel, singurul documentar despre România în care Prințul Charles a fost de acord să apară.

sursă foto: Bistrițeanul


Citește și Guvernul Boc a înmuiat pedepsele pentru pedofili, Guvernul Cioloș le-a lăsat la fel, iar Guvernul Dăncilă nu e interesat!


 

Close
Închide
  Close