Consiliul a transmis că își exprimă regretul că echipa de negociere nu a progresat în discuțiile avute cu echipa de negociatori a Parlamentului European, care o susține pe Kovesi.

„Consiliul crede că Parchetul European are nevoie de un profesionist experimentat și independent, care să poată să pună în funcţiune instituţia încă de la început”, se arată în comunicat.

Instituția a mai completat că funcția de procuror-șef european pe o perioadă de 7 ani va consta, în special, în construirea structurii administrative şi operaţionale a instituţiei şi în stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale.

În acest sens, Consiliul UE transmite că îl va sprijini în continuare pe Jean-Francois Bohnert

Comunicatul vine după ce Parlamentul European a anunțat, la finalul rundei a treia de negocieri, că își reafirmă spijinul pentru Laura Codruța Kovesi și a susținut că Consiliul UE „cedează presiunii Guvernului român pentru a susține un candidat mult mai slab”.

Cea de-a treia rundă de negocieri dintre echipele de negociatori ale Parlamentului European, care o susține pe Laura Codruța Kovesi, și Consiliului European, s-a încheiat indecis după o oră și jumătate de discuții. Cea de-a patra rundă de negocieri era programată pentru pe 10 aprilie, dar a fost anulată, fără a fi anunțată o altă dată, scrie G4Media.ro.

Laura Codruța Kovesi este susținută și de familiile a doi jurnaliști asasinați după ce au investigat acte de corupție, Jan Kuciak și Daphne Caruana Galizia.

Foto: EPA

 

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult