MENIU CAUTĂ

Constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva a fost amendat cu 1,5 milioane de euro. Contractul ar putea fi reziliat

Distribuie

Constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva a fost amendat cu 1,5 milioane de euro, după ce ministrul Transporturilor a efectuat o vizită pe șantier. Lucian Șova s-a arătat nemulțumit de stadiul lucrărilor de pe acest tronson, iar CNAIR ar putea lua în calcul rezilierea contractului. În schimb, mobilizarea este „foarte bună” pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, unde muncitorii lucrează în ritm susținut.

Ministrul Lucian Șova și reprezentanții CNAIR au efectuat, marți, o vizită pe șantierele autostrăzii Lugoj-Deva. În urma verificărilor, pe lotul 3 s-a constatat o mobilizare „extrem de slabă”, iar constructorul a fost penalizat cu 1,5 milioane de euro.

„Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiştii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului şi deficienţe în execuţie. Lucrau doar 90 de muncitori şi 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit şantierul. Asocierea a primit până acum penalităţi de 1,5 milioane euro”, a anunţat Ministerul Transporturilor.

În prezent, stadiul fizic şi financiar al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva este de 82%, iar reprezentanţii Ministerului Transporturilor au precizat că ”există foarte multe probleme de calitate pentru care Ministerul Transporturilor şi CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuţii cu antreprenorul pentru remediere”, notează Mediafax.ro.

Întrebați despre posibilitatea rezilierii contractului cu constructorul, reprezentanții CNAIR spun că „decizia se ia doar la nivel de minister”.

De altfel, în februarie, Lucian Șova, Ministrul Transportrilor, a dat un ultimatum pentru constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva în urma unei discuții purtată ca urmare a înaintării greoaie a lucrărilor.

În schimb, reprezentanții Ministerului Transporturilor susțin că pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva (22 km) mobilizarea este foarte bună.

„Se lucrează în ritm susținut cu 700 de muncitori și 300 de utilaje. Stadiul fizic este de 76%. Mai sunt de executat lucrări precum cele de la nodul Șoimuș, lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj și de finalizare a unor elemente de siguranță a circulației”, se arată în comunicatul Ministerului.


Citește și VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!


 

Citește mai multe despre lucian sova, amendă și autostrada lugoj deva pe Libertatea.

Comentarii