MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 14:58 , de Cristian Burcioiu

O dronă a aterizat forțat la granița cu Republica Moldova. Aparatul de zbor era încărcat cu țigări de contrabandă în valoare de mii de lei

Distribuie

Contrabandă cu drona în Iași. La granița dintre România și Republica Moldova a fost descoperită o dronă, ”doborâtă” cel mai probabil chiar de traficanții care au abandonat ”misiunea”. Aparatul de zbor fără pilot, unul făcut artizanal, avea atașat un pachet voluminos care conținea peste 12.500 de țigări de contrabandă care tocmai aterizaseră” din Republica Moldova în timpul unui transport ilegal.

 

La lăsarea întunericului, un zgomot ciudat atrage atenția polițiștilor din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași. Oamenii legii reperează sursa sunetelor produse de aparatul de zbor și urmăresc, pe cer, cu ajutorul aparaturii cu infraroșu, traiectoria obiectului care tocmai trecuse ilegal frontiera dintre România și Republica Moldova. La capătul unui drum făcut în zona 'graniței verzi', polițiștii de frontieră descoperă aparatul misterios. Era vorba de o dronă, construită artizanal, care tocmai se 'prăbușise' pe teritoriul României în localitatea ieșeană Podul Jijei. Nimeni în jur, nimeni care să fi putut ghida, cu telecomanda, respectivul aparat fără pilot.

Proprietarul aparatului de zbor este căutat de polițiștii de frontieră

În schimb, într-un colet prins de drona care tocmai aterizase forțat la frontiera cu Republica Moldova, au fost descoperite 12.500 de țigări a căror valoare pe piața neagră a fost estimată la peste 2.900 de lei. Fiește, marfa a intrat în custodia polițiștilor de frontieră ieșeni o dată cu aparatul de zbor al cărui proprietar este acum căutat și care, cel mai probabil face parte dintr-o rețea internațională de contrabandiști.

Traficanții au aflat, probabil, că în China a fost inventată o dronă care poate transporta o tonă de marfă la 300 de kilometri distanță.


Citește și ANCHETĂ / Controversatul afacerist Ariganello Pasqualino avea legături cu gruparea mafiotă ndrangheta. Se ascundea în lumea bună' din Alba Iulia


 

Loading...
Comentarii