Mergi direct la conținut »
Controale în județul Alba, după incendiul de la fabrica de condimente. "Munca de prevenire e foarte importantă"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Controale în județul Alba, după incendiul de la fabrica de condimente. „Munca de prevenire e foarte importantă”

În perioada următoare vor fi intensificate controalele în Alba, în vederea verificării în special a societăţilor care nu dispun de autorizaţie de securitate la incendiu. Anunțul a fost făcut chiar de prefectul acestui județ, Dănuţ Emil Hălălai, miercuri, 6 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă.

De Dragoș Tănase,

Cu acest prilej, acesta a prezentat modul în care s-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului de proporţii izbucnit la o fabrică de condimente din Alba Iulia. De altfel, acest a fost și motivul deciziei sale privind controalele.

„Am decis, împreună cu colegii, să intensificăm controalele în ceea ce priveşte autorizaţia la incendiu şi să ne focusăm pe cei care nu au această autorizaţie de siguranţă la incendiu. Va trebui să identificăm aceste obiective în continuare. Prioritatea noastră, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, va fi în perioada următoare un control al tuturor societăţilor, în primul rând al celor care nu au autorizaţie, deci au depuse documentele şi nu şi-au scos autorizaţia de protecţie la incendiu”, a declarat prefectul de Alba, care a menţionat că „munca de prevenire este foarte importantă”.

De asemenea, a adăugat Hălălai, se va solicita verificarea debitului hidranţilor existenţi atât pe platformele industriale, cât şi pe domeniul public.

O altă măsură dispusă unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ va fi cea a amenajării de rampe pentru încărcarea cu apă a autospecialelor de intervenţie la incendiu, a mai spus prefectul de Alba.

În ceea ce priveşte incendiul care a mistuit cea mai mare fabrică de condimente din România, operatorul economic era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu din 2011, an în care societatea şi-a început activitatea la Alba Iulia. Potrivit şefului ISU Alba, colonel Adrian Guia, la ultimul control periodic efectuat în 14 septembrie 2018 nu au fost identificate nereguli majore.

Fabrica dispunea şi de sisteme de detectare-semnalizare cu acoperire integrală, respectiv erau montate 213 detectoare de fum şi temperatură, dar şi mijloace iniţiale de stingere – stingătoare şi hidranţi, din care 20 interiori şi 6 exteriori.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

Vezi cum arată fabrica de condimente Supremia-Solina din Alba Iulia după incendiul devastator. Sute de oameni și-au pierdut locul de muncă! (VIDEO)

Află ce se va întâmpla cu angajații fabricii de condimente din Alba Iulia. Anunțul făcut de conducerea companiei, după ce incendiul a distrus tot!

FOTO – ISU Alba


Citește și… Acuzat că le hărțuiește pe concurentele din „Fermă”, Florin Pastramă spune că de fapt le atrage: „Sunt plăcut de fete și eu le plac pe ele”


 

Close
Închide
  Close