MENIU CAUTĂ
07 Feb. 2018 11:49 , de Daniel Ionașcu

Coreea de Nord, acuzată că a furat monede virtuale în valoare de 530 de milioane de dolari

Distribuie

Serviciile de spionaj din Coreea de Sud au anunțat în Parlamentul de la Seul că statul vecin, Coree de Nord, ar fi fost în spatele atacului cibernetic ce a dus la furtul unor monede digitale în valoare de 530 de milioane de dolari de pe platforma Coincheck din Japonia, scrie Reuters.

Acesta este cel mai mare jaf de criptomonede din istorie. Monedele digitale furate erau NEM, care permit plata directă de la om la om.

Nu este prima oară când Coreea de Nord este acuzată de furt de monede virtuale, însă acum paguba este de peste jumătate de miliard de dolari.

Și asta pentru că statul este foarte izolat la nivel internațional și supus sancțiunilor din cauza programului său nuclear și a celui de rachete balistice.

Atacuri cibernetice

Anterior, Coreea de Nord a fost acuzată și că a declanșat atacul cibernetic WannaCry, care a blocat sute de mii de calculatoare din întreaga lume și a perturbat producția industrială.

De asemenea, Coreea de Nord a fost acuzată că a încercat să fure un miliard de dolari de la banca centrală a statului Bangladesh prin sistemul bancar SWIFT.

În 2014, Coreea de Nord a fost arătată cu degetul și pentru devastarea rețelei interne a Sony Pictures.

Loading...
Comentarii