MENIU CAUTĂ

Coreea de Nord, afectată de cea mai gravă secetă din ultimii 30 de ani. Peste 10 milioane de nord-coreeni au nevoie urgentă de mâncare

Distribuie

Coreea de Nord este afectat de cea mai gravă secetă în ultimii 37 de ani. ONU transmite că peste 10 milioane de nord-coreeni au " nevoie urgentă de asistență alimentară".

Nord-coreenii supraviețuiesc cu doar 300g de alimente pe zi de la începutul anului, iar lucrurile nu par să se îmbunătățească.

„Cu toate acestea, nu este foarte clar cât de rău stau lucrurile, deoarece de câte ori este vorba Coreea de Nord, nu există date transparente”, a declarat Oliver Hotham de la NK News pentru BBC.

Expertul spune că, dacă datele oficiale sunt corecte, Coreea de Nord ar trebui să importe până la 1,5 milioane de tone de alimente pentru a compensa deficitul de producție cauzat de secetă.

Agenția de presă de la Phenian, KCNA a transmis că doar 54,4mm cubi de ploaie au căzut în întreaga țară în primele cinci luni ale anului. Acesta fiind ce mai scăzut nivel înregistrat din 1982 încoace.

Un raport publicat de ONU estimează că 10 milioane de persoane – 40% din populația țării – au nevoie urgentă de hrană.

Presa nord-coreeană dă vina pentru situația dificilă din țară și pe sancțiunile împotriva internaționale care s-au intensificat din 2006, într-un efortul de a opri finanțarea programului nuclear al Phenianului.

Totuși, experții spun că nu este clar ce impact au avut sancțiunile, mai ales că acestea nu interzic ajutorul umanitar și chiar împiedică Coreea de Nord să exporte alimente, acestea putând fi astfel folosite pentru a-și hrăni populația.


Citește și: Câștigătorul la Loto 6/49 și-a ridicat premiul: „Cine face ca mine, ca mine să pățească”


 

Citește mai multe despre Coreea de Nord și seceta pe Libertatea.

Comentarii