Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Știri Coronavirus Bucuresti – 27 martie

UPDATE 12:30 – Potrivit ultimlor date oficiale, în București sunt 174 de bolnavi confirmați cu coronavirus. Situația pe sectoare este următoarea:

 • Sector 1: 24
 • Sector 2: 116
 • Sector 3: 6
 • Sector 4: 11
 • Sector 5: 3
 • Sector 6: 14

Știri Coronavirus Bucuresti – 25 martie

UPDATE ora 21:35 – Ministrul Sănătății anunță ca toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Știri Coronavirus Bucuresti – 20 martie

Update ora 17:30 – STB (Societatea de Transport București SA) a dat publicității, vineri, lista centrelor de vânzare bilete si abonamente care vor rămâne deschise începând de luni, 23 martie, în Bucuresti. Citeşte ştirea: Lista celor 60 de centre de vânzare ale Societății de Transport București care vor rămâne deschise de luni

Știri coronavirus București 19 martie

UPDATE ora 13:00 – Alte 17 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în România, de la ultima raportare, de miercuri seară, trei dintre ele în București.

Rusia a anexat oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”
Recomandări
Rusia a anexat oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”

La ATI sunt internați șase pacienți, dintre care unul este în stare gravă la Craiova, din cauza afecțiunilor de care suferea înainte de îmbolnăvirea cu coronavirus.

De la începutul pandemiei, dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate: 16 la Timișoara, opt la București și unul la Iași.

În București, numărul de infectări a ajuns la 92.

UPDATE 11.55 Grupul pentru Comunicare Srategică a anunțat că raportarea cazurilor noi de coronavirus în România se va face o singură dată pe zi, la ora 13.00


Știri coronavirus București 18 martie

UPDATE 18.20 – 7 noi cazuri au fost confirmate în București, numărul total ajungând la 88. În total, în România, 260 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.

UPDATE 10.05 – 29 de cazuri noi au fost confirmate în România de ieri seară, numărul de îmbolnăviri la nivel național ajungând la 246. Vârsta celor infectați este între 1 an și 72 de ani.

Dintre cazurile noi, 12 sunt din Bucureşti.

Știri coronavirus București 17 martie

UPDATE 18:00 – 33 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate marți, iar numărul total a ajuns astfel, la nivel național, la 217. De la ultima raportare, au mai fost declarate vindecate încă trei persoane. Astfel, de la începutul pandemiei, 19 persoane s-au vindecat în total.

Consilier militar în Ministerul Apărării al Ucrainei, pentru Libertatea: „Nu ne vom opri, nu vom ceda, chiar dacă Rusia va folosi arma nucleară”
Recomandări
Consilier militar în Ministerul Apărării al Ucrainei, pentru Libertatea: „Nu ne vom opri, nu vom ceda, chiar dacă Rusia va folosi arma nucleară”

Dintre cele 33 de cazuri confirmate de marți dimineață, 26 sunt în București.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani, informează Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 14.00 După Spitalul Colentina, care de luni este spital pentru pacienții cu coronavirus, și Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Sfântul Ioan din București va prelua doar eventualele cazuri de gravide infectate cu COVID-19.

Toate pacientele care sunt acum internate în această maternitate vor fi transferate în alte maternități din București. Și urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități, a anunțat Grupul de comunicare Strategică. Detalii AICI

Știri coronavirus București 16 martie

UPDATE 16 martie 18.00 Luni au fost confirmate 10 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care patru în București, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În Capitală, număul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 43.

UPDATE 16 martie 10.00: 19 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de duminică după-amiază până în această dimineață, anunță Grupul de Comunicare Strategică, unul dintre ele în Capitală.

Biserica schimbă regulile după cazul Visarion Alexa: spovedania nu se mai face în chilii, iar duhovnicii trebuie să fie „eliberați de robia patimilor trupești”
Recomandări
Biserica schimbă regulile după cazul Visarion Alexa: spovedania nu se mai face în chilii, iar duhovnicii trebuie să fie „eliberați de robia patimilor trupești”

Numărul de cazuri la nivel național a ajuns la 158, 39 dintre ele fiind în București.

Știri coronavirus București 15 martie

UPDATE 15 martie 17.15: 16 cazuri noi au fost confirmate duminică în România, patru dintre ele în București.

Numărul de cazuri la nivel național este de 139, 38 dintre ele fiind în Capitală.

De la începutul pandemiei de COVID-16, nouă persoane confirmate inițial cu acest virus au fost declarate vindecate.

Știri coronavirus București 14 martie

UPDATE 14 martie, ora 22.40: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă două cazuri la scurt timp după ultimul update.

Este vorba despre o femeie de 58 de ani, asistent medical la Spitalul Gerota, care a intrat în contact cu medicul gastroenterolog, primul medic infectat (caz 30), și un tânăr de 24 de ani care lucrează la ADP Sector 4 și a intrat în contact cu fostul polițist (caz 17).

UPDATE 14 martie, ora 22.30: Un bărbat de 37 de ani a fost confirmat cu coronavirus. El s-a întors din Norvegia vineri și internat la Spitalul Victor Babeș.

Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 121.

UPDATE 14 martie, ora 10.00: O femeie de 47 de ani, din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică și aflată în autoizolare la domiciliu, a fost infectată cu COVID-19.

Numărul cazurilor din București se ridică acum la 31.

Știri coronavirus București 13 martie

UPDATE 22:00 – Un bărbat de 45 de ani din București, întors marți din Londra, a fost internat astăzi cu febră și frisoane la Spitalul „Victor Babeș” și confirmat pozitiv cu coronavirus.

Numărul cazurilor în București a ajuns la 30.

UPDATE 13 martie ora 20:25 – Un tânăr de 20 de ani întors joi din Marea Britanie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. A fost internat astăzi la Institutul „Matei Balș”.

UPDATE 13 martie ora 18:25 – Un alt caz confirmat în Capitală: o tânără de 26 de ani intrată în autoizolare de luni. Se află internată acum la Spitalul „Victor Babeș”.

Este al 81-lea caz la nivel național și al 28-lea în București.

UPDATE 13 martie ora 16.00 – Două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în Capitală. Una dintre persoanele infectate este managerul Spitalului Gerota, care aparține MAI-ului, unde a fost internat fostul polițist venit din Israel.

A doua persoană este un bărbat de 62 de ani, pacient al medicului gastroenterolog la Gerota (caz 30).

UPDATE 13 martie ora 07:20 Cinci persoane au fost confirmate cu coronavirus în București, iar numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 64.

Sunt persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre un bărbat de 39 de ani care a intrat în contact cu femeia care a călătorit în Germania (caz 24).

Un alt bărbat de 53 de ani, coleg de birou cu unul dintre membrii familiei fostului polițist (caz 17).

Și alte două femei de 48 și 22 de ani, din familia cazului 61, și un tânăr de 23 de ani care intrat în contact cu acesta.

UPDATE 12 martie, ora 10:25 – După ce Streinu-Cercel a anunțat la Digi24 că ar fi vorba de două noi cazuri de coronavirus, Grupul de comunicare strategică a confirmat îmbolnăvirea cu COVID-19 doar la o persoană, la o tânără de 20 de ani din București, care a intrat în contact cu un prieten al șoferului fostului polițist (caz 17).

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, șase persoane dintre cele 48 infectate cu coronavirus sunt vindecate și au fost deja externate.

În România se află în carantină 1.450 de persoane pentru care se fac teste, iar alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Miercuri au fost înregistrate 813 apeluri la 112 și alte 6.118 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

UPDATE 12 martie, ora 10:00 – Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a anunțat, la Digi24, că încă două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Este vorba despre doi bărbați veniți din Italia.

UPDATE 11 martie, ora 22:30 – Două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Un bărbat de 48 de ani, care nu are simptome și a intrat în contact direct cu angajatul SRI cu COVID-19.

De asemenea, este vorba și despre o femeie de 63 de ani care a intrat în contact cu una dintre persoanele întoarse din Israel în 29 februarie.

UPDATE 11 martie, ora 18:30 – Încă o persoană din Capitală a fost confirmată cu coronavirus.

Este o femeie de 54 de ani din București, contact direct al fostului polițist de 60 de ani internat la Spitalul Gerota.

UPDATE 11 martie 17:40 – Încă un bărbat din Capitală a fost confirmat cu coronavirus. El s-a întors din Germania, de la Stuttgard, în 3 martie, iar acum este internat la Spitalul „Victor Babeș” și prezintă simptome de infecție cu COVID-19.

UPDATE 11 martie 16:45 – Un alt caz de coronavirus la o persoană din București

Este vorba despre un bărbat de 56 de ani care a fost în Israel în perioada 22-29 februarie și a avut simptome ale infecției cu coronavirus noaptea trecută.

Starea lui s-a agravat, iar acum este internat la ATI la Spitalul „Victor Babeș”.

UPDATE 11 martie 15:50 – Încă două cazuri de coronavirus

Este vorba despre un bărbat de 55 de ani care a intrat în contact cu ofițerul în rezervă al MAI, care nu prezintă simptome ale infecției, și de un bărbat de 31 de ani, aflat în autoizolare.

UPDATE 10 martie 20:50: Al nouălea caz de infecție cu coronavirus în București confirmat în ulimele 24 de ore.

Este vorba despre o femeie de 47 de ani care a intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani internat în Spitalul Gerota, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Capitala are acum 12 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus.

UPDATE 10 martie, ora 17.00: Apar noi detalii despre cei opt pacienți infectați cu coronavirus din București. Printre aceștia se numără și un copil de trei ani.

 • Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
 • Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 • Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
 • Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 • Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
 • Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
 • Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
 • Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

UPDATE 10 martie, 15.50: ”Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 8 cazuri, din București”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Trei persoane infectate au intrat în contact cu ofițerul în rezervă, care a fost internat la spitalul Gerota. O altă persoană a luat virusul de la primul pacient din București, bărbatul de 49 de ani, care a călătorit la Roma.

În celelalte patru cazuri, este vorba despre cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie. Mai precis, doi dintre ei au testat pozivit cu noul coronavirus după ce au călătorit în Israel.

În total, în București, sunt 11 cazuri de coronavirus.

UPDATE 10 martie, ora 15.30: „Încă trei persoane cu test pozitiv în București. Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID-19”, a anunțat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Primarul Capitalei a precizat că „ancheta epidemiologică a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă”.

Informația nu a fost confirmată de Grupul de Comunicare Strategică, instituit la nivelul Guvernului, cel care până acum a anunțat oficial toate cazurile de coronavirus din România.

UPDATE 9 martie, ora 23.45: Bărbatul în vârstă de 60 de ani, al treilea pacient infectat cu coronavirus din București, era internat de 4 zile în spitalul MAI Dimitrie Gerota.

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă.  Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

După confirmarea infectării, a fost declanșată o anchetă epidemiologică la spitalul care aparține de Ministerul Afacerilor Interne.

Citește AICI detalii.

UPDATE 9 martie, ora 19.55: Un bărbat în vârstă de 60 de ani este infectat cu noul coronavirus. Este cel de-al treilea caz din București.

În acest timp, în Capitală, au fost anunțate mai multe măsuri pentru a limita răspândirea virusului: fără concerte, piese de teatru și alte evenimente în București.

Citește AICI detalii.

UPDATE 8 martie, ora 16.14: Autoritățile au anunțat al doilea caz de coronavirus în București. Este vorba de o femeie în vârstă de 42 de ani, care a intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani, a cărui infecție a fost confirmată ieri.

Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 7 martie 19.10: Gabriela Firea a dezvăluit ia în calcul suspendarea cursurilor după apariția primului caz de coronavirus în București.

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Capitală. Bărbatul depistat pozitiv le-a spus medicilor că de la revenire în țară, a stat numai acasă, arată informațiile emise de Grupul de Comunicare Strategică.

În urma acestui caz, autoritățile române se gândesc să modifice ariile din Italia vizate de restricții la revenirea cetățenilor în țară. „Dacă se mai repetă un astfel de caz, ne gândim ca începând de mâine să extindem această zonă la toată Italia”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24.

Coronavirus București. Bărbatul s-a prezentat la Institutul Matei Balș

Coronavirus în București. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Coronavirus în București. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare, arată sursa citată.

Citește ultimele știri despre coronavirus in Romania

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șoc în Spania, cu cine susține presa că Shakira s-ar iubi. El a divorțat anul trecut după o relație de 11 ani
GSP.RO
Șoc în Spania, cu cine susține presa că Shakira s-ar iubi. El a divorțat anul trecut după o relație de 11 ani
ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL
Playtech.ro
ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL
Rugați-vă pentru mine... a fost mesajul lăsat de Gina Bradea, înainte de a intra în operație. Ce s-a aflat acum despre celebra bucătăreasă
Viva.ro
Rugați-vă pentru mine... a fost mesajul lăsat de Gina Bradea, înainte de a intra în operație. Ce s-a aflat acum despre celebra bucătăreasă
Rusia s-a apropiat de România cu 1.000 de km după anexarea celor 4 regiuni. Care vor fi urmările pe viitor
Observatornews.ro
Rusia s-a apropiat de România cu 1.000 de km după anexarea celor 4 regiuni. Care vor fi urmările pe viitor
Ultima oră. George Simion s-a ales cu dosar penal
Știrileprotv.ro
Ultima oră. George Simion s-a ales cu dosar penal
Şapte zodii care vor depăşi încercări grele în 2023. Balanţele sunt avertizate
FANATIK.RO
Şapte zodii care vor depăşi încercări grele în 2023. Balanţele sunt avertizate
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
HOROSCOP
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase