De Simona David,

Între 10 şi 12 de „staţii de votare” vor fi amenajate în parcări publice pe teritoriul Israelului pentru cei circa 1.400 de israelieni care se află în prezent în izolare pentru 14 zile, după ce s-au întors din ţări afectate de noul tip de coronavirus, a spus Orly Ades, directorul general al Comitetului Electoral Central al Israerului, citată de Agerpres.

Cei care se află în carantină se pot deplasa la vot, în data de 2 martie, în anumite condiții. În primul rând, aceștia au voie să iasă din casă doar pentru a vota și nu au voie să folosească transportul în comun, ci doar autovehiculele private. Trebuie să poarte măști de protecție și, dacă au febră mare și tușesc, nu mai au voie să iasă din casă nici măcar pentru vot.

Potrivit aceleiași surse, lucrătorii electorali vor fi separaţi de votanţii ieşiţi din carantină de un perete transparent din PVC.

Totodată, cei care îi vor însoţi pe votanţii în carantină vor putea purta haine de protecţie speciale furnizate de serviciul naţional de urgenţă Magen David Adom.

Potrivit lui Ades, deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de israelieni infectaţi cu noul coronavirus pe teritoriul Israelului. Cei câţiva israelieni aflaţi în izolare s-au infectat în alte ţări.

Potrivit worldometers.info, în Israel sunt doar două cazuri de coronavirus.

Cu două zile în urmă, numărul israelienilor izolați era peste 200, notează Haaretz.com.

Potrivit Haaretz, premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis înființarea unei celule speciale pentru coronavirus, dar nu a dispus amânarea alegerilor.

Ministrul Sănătății din Israel a recomandat tuturor israelienilor întorși din Hong Kong, Macao, Singapore, Tailanda, Japonia și Coreea de Sud să rămână la domiciliu, izolați, și să raporteze ministerului.

Citeşte şi:

Expert OMS: Dacă aș avea coronavirus, aș vrea să fiu tratat în China | Lumea nu este pregătită pentru o epidemie

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus

Peste 400 de polițiști chinezi infectați cu noul coronavirus | Patru au murit

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni