Mergi direct la conținut »
A crescut prețul țigărilor în Franța. Până în 2020 va ajunge la 10 euro pe pachet
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > A crescut prețul țigărilor în Franța. Până în 2020 va ajunge la 10 euro pe pachet

A crescut prețul țigărilor în Franța. Până în 2020 va ajunge la 10 euro pe pachet

A crescut prețul țigărilor în Franța, unde, începând de luna aceasta se plătește în medie 7,9 euro pe pachet. Ministerul Sănătății a promis că până în 2020 prețul unui pachet va fi de 10 euro, scrie mercurynews.com

În cadrul unui plan de reducere a consumului de tutun, prețul va atinge 10 euro înainte de sfârșitul anului 2020, în condițiile în care aproximativ 28% dintre adulții francezi fumează.

În aceste condiții, producătorii de țigări estimează că scăderea vânzărilor în Franța în 2018 va fi de 10-15%.

În Franța, industria tutunului stabilește prețul de vânzare al țigărilor, însă statul crește prețurile prin modificarea impozitelor pe acestea, care reprezintă mai mult de 80% din prețul plătit de consumator. Acciza pe țigări aduce statului francez aproximativ 14 miliarde de euro pe an.

„Vom armoniza prețul pachetului de țigări, în special prețurile cele mai mici, printr-o creștere medie de 35 de eurocenți până la 7,10 euro pe pachet la finele anului, urmând ca în luna martie a anului următor să fie introdusă o nouă majorare de un euro”, spunea anul trecut ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn.

Alte majorări de 50 de eurocenți vor fi introduse în lunile aprilie și noiembrie 2019, urmate de alte majorări de 50 de eurocenți în luna aprilie 2020 și 40 de eurocenți în luna noiembrie 2020.

Prețul de 10 euro pe pachetul de țigări a fost una dintre promisiunile electorale ale lui Emmanuel Macron.


Citește și: Libertatea lansează HARTA INTERACTIVĂ #salvatipipera


 
 
Close
Închide
  Close