De Cristian Burcioiu,

În România, se pare că au fost epuizate procedurile și tratamentele medicale care ar fi putut să-l ajute pe micuț să vorbească și să facă singur, fără ajutor, măcar câțiva pași.

Cristian, cel mai mic dintre cei șase copii ai soților Vasilache, a fost examinat de mai mulți specialiști din țară, care, după ani de investigații și terapii chinuitoare (masaje, kinetoterapii, tot felul de proceduri și exerciții medicale complexe), au decis că salvarea copilașului ar putea veni de la un spital din afara țarii.

Când nu se află cu băiețelul la tratament, la vreo clinică de recuperare din țară, părinții fac acasă sute de exerciții cu Cristian, în încercarea de a-l ajuta ca, într-o bună zi, să ducă o viață cât de cât normală. Visul lor, încă unul neîmplinit, este să-și audă copilașul vorbind, strigându-i ”mamă” și ”tată”, și să-l vadă mergând pe piciorușele lui.

Cristian nu poate să stea nici măcar în șezut

Facem zilnic tot felul de exerciții pentru mușchi, să nu se atrofieze și să nu se deformeze. Am mers la doctori de prin toată țara, facem masaje cu el și acasă, așa cum ne-au învățat doctorii, să nu i se strâmbe mânuțele, piciorușele și coloana… Dar nu am reușit să-l vindecăm, ci doar să ținem boala pe loc. Cristian al nostru tot nu vorbește, rostește doar silabe. Nu ne-a cerut niciodată nimic, mititelul. Nu poate să meargă, nu mănâncă singur, iar în șezut poate să stea doar un minut, două. E groaznic! Afară îl scoatem fie în brațe, fie cu un căruț special adaptat pentru coloană și pentru cap.

Manuela Vasilache, mama lui Cristian:

Prețul pentru ca micuțul Cristian, care va împlini 5ani la începutul lunii aprilie, să poată evada din acest coșmar este unul uriaș pentru condiția financiară a soților Vasilache. Este vorba de 40.000 de euro, sumă pe care au avansat-o specialiștii de la clinica din Thailanda unde copilașul este așteptat să înceapă terapiile și să facă transplantul de celule stem care i-ar putea aduce vindecarea.

Mesajul infirmierei care l-a invitat pe secretarul de stat Raed Arafat să lucreze cu ea a devenit viral. ”Am vrut știe ce facem noi într-un spital și să ne trimită echipament”
Recomandări

Mesajul infirmierei care l-a invitat pe secretarul de stat Raed Arafat să lucreze cu ea a devenit viral. ”Am vrut știe ce facem noi într-un spital și să ne trimită echipament”

 

Transplantul de celule stem l-ar putea salva 

Programarea e făcută, dar fără bani, nu ne putem duce acolo. Medicii ne așteaptă, dar cu cât întârziem mai mult, cu atât boala se agravează și va fi mai greu sau chiar imposibil de vindecat. De aceea, îi rog pe toți aceia care pot să o facă, să ne fie alături în această luptă… Să ne ajute cu cât de puțin pot pentru a-l putea salva pe Cristian, pentru a-i putea oferi o viață normală, în care să vorbească și să meargă.

Mama lui Alexandru-Cristian:

Cei care doresc să îl ajute pe Cristian o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828, cu textul «CRISTIAN».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur