Mergi direct la conținut »
Cristian Pomohaci a fost condamnat la închisoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cristian Pomohaci a fost condamnat la închisoare. Fostul preot a recunoscut că a făcut evaziune

De Petre Dobrescu,

Implicat și într-un scandal sexual, Cristian Pomohaci a recunoscut, miercuri, acuzațiile de evaziune fiscală. Parchetul General a anunțat că fostul preot a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Ad placeholder

Procurorii și fostul preot au căzut de acord asupra pedepsei de un an de închisoare cu suspendare, relatează Mediafax.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform sursei citate.

Potrivit procurorilor, fostul preot, audiat miercuri la Parchetul General, este acuzat că, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, ar fi declarat venituri mai mici la Fisc, din cedarea folosinţei unor locuinţe pe care le deţine, decât cele obţinute în realitate.

Anchetatorii susțin că suma nedeclarată se ridică la 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, pentru un număr de 11 imobile. Astfel, bugetul statului a fost prejudiciar cu 136.572 lei, dintre care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei, contribuţia asigurărilor sociale de sănătate.

Potrivit Mediafax, Cristian Pomohaci a achitat în totalitate prejudiciul.

Ca urmare a acordului dintre procuror și fostul preot, Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

„Acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum şi interzicerea ca pedeapsă accesorie a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, arată Parchetul General.

De asemenea, Cristian Pomohaci are interdicție de a părăsi România, fără acordul instanței, pe durata termenului de supraveghere.

Ad placeholder
Când Parlamentul își face treaba: dezvăluiri din comisia de anchetă privind copiii dispăruți
Recomandări
Când Parlamentul își face treaba: dezvăluiri din comisia de anchetă privind copiii dispăruți
 

În acord este stabilit faptul că fostul preot va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

Dosarul şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Mureş.

Cristian Pomohaci este un cântăreț de muzică populară care a fost și preot și care a fost implicat într-un imens scandal după ce s-a aflat că a agresat un minor.

Cristian Pomohaci, în biserica căruia au avut loc practici șocante, a stârnit mare vâlvă în ultimele luni din cauza dezvăluirilor halucinante care s-au făcut despre el.

Scandalul uriaș a izbucnit, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care Cristian Pomohaci i-ar fi spus unui adolescent de 17 ani că l-ar plăti ca să întrețină relații sexuale cu el.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ad placeholder

Citește și Reacția oamenilor la suma imensă cheltuită pentru „Zilele Sectorului 5”: „Cred că Dan Bittman e agent sub acoperire DNA”


 

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Ce a apărut ACUM la intrarea în palatul lui Emi Pian! Toți trecătorii s-au uitat ȘOCAȚI
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce a apărut ACUM la intrarea în palatul lui Emi Pian! Toți trecătorii s-au uitat ȘOCAȚI
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close