MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 14:25 , de Adrian Manolache (foto)

GALERIE FOTO&VIDEO/ Cristian Țopescu, înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Militar din București

Distribuie

Cristian Țopescu va fi înmormântat vineri, de la ora 11:00, cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Militar din București.  Fostul comentator sportiv a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. El fusese internat de urgență la Spitalul Elias din București, într-o stare de sănătate precară.

Joi, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Cristian Țopescu a fost depus la Studioul 2 al TVR, unde zeci de persoane, de la sportivi, la oameni obișnuiți, au venit pentru a-și lua rămas bun de la renumitul comentator sportiv. Printre personalitățile care au venit să își ia adio de la Cristian Țopescu se numără -au numărat Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan, Doina Melinte, Octavian Belu, Mariana Bitang, Radu Voinea, Constantina Diţă, Marius Urzică, Ovidiu Ioaniţoaia, Dumitru Graur, Mitică Popescu, Crenguţa Hariton.

Căile de acces spre Studioul 2 au fost umplute cu buchete de flori și zeci de coroane.

Au trimis coroane de flori preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, Casa Regală, Ministerul Apărării Naţionale, Radio România, cluburile sportive Steaua, Dinamo, Viitorul, Nadia Comăneci, familia Ţiriac, Octavian Morariu, Ion Ghiţulescu.

Familia lui Cristian Ţopescu a dorit o ceremonie sobră şi a fost interzis accesul camerelor video şi a camerelor foto în spaţiul special amenajat pentru comemorarea inconfundabilului comentator sportiv.

Gică Hagi, la catafalcul lui Cristian Țopescu. Sute de persoane i-au adus un ultim omagiu prețuitului comentator | FOTO&VIDEO

Vineri, de la ora 11:00, Cristian Țopescu va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din București. Comentatorul sportiv va fi înmormântat cu onoruri militare, el fiind decorat anul trecut, de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler, la împlinirea a 80 de ani. Șeful statului afirma atunci că Țopescu este un simbol al sportului românesc și că își amintește cu plăcere de modul în care acesta a comentat rezultatul Nadiei Comâneci, la Montreal, în 1976.

Cristian Țopescu a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani.

În întreaga carieră, Cristian Ţopescu se poate lăuda cu peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice comentate, dar şi Cupe Mondiale şi Campionate Europene.

Cristian Țopescu are trei copii din trei căsnicii, o fată și doi băieți. Prima soție a comentatorului a fost Rodica, femeia care i-a dăruit primul copil, pe Cristina, care s-a consacrat și ea în lumea televiziunii.

Țopescu a divorțat de Rodica după 11 ani, apoi s-a căsătorit cu Rosemarie, o economistă din București. Aceasta i-a făcut un băiat, pe Cristi.

Cristian Țopescu și Rosemarie s-au despățit după 15 ani, iar comentatorul a luat-o de soție pe Christel Ungar, colega sa din TVR, mai tânără cu 29 de ani de el. Aceasta i-a dăruit un băiat lui Țopescu, pe Felix Sebastian.

Țopescu a lucrat la TVR timp de 35 de ani, între 1964 și 1999. A fost reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor-șef și director general adjunct.

A condus ziare (Prosport) și reviste (Sport Club). Ultimul text al lui Cristian Țopescu a fost publicat pe 2 mai. Marele comentator i-a atacat pe 'patronii de carton' și pe politicieni

A activat și în politică, fiind ales senator de București la alegerile din 30 noiembrie 2008.

În 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la rangul de general de brigadă, de către președintele Traian Băsescu. 


EXCLUSIV / Cine sunt sportivele din cauza cărora s-a închis Laboratorul antidoping de la București

Loading...
Comentarii