Aplicațiile Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram sunt cele mai populare aplicații de chat în rândul utilizatorilor de dispozitive mobile din întreaga lume. În principiu, funcțiile pe care acestea le oferă sunt cam aceleași, iar printre acestea este și cea care îți oferă posibilitatea să dezactivezi opțiunea „last seen”.
Cuprins:
Dacă dorești să nu mai fii deranjat în permanență cu mesaje de la diverse persoane sau pur și simplu simți nevoia să iei o pauză de la activitatea de social media ar fi bine să știi cum trebuie să procedezi pentru a ascunde ora la care ai fost ultima dată activ.
În prezent aplicaţia de chat de pe Facebook arată expeditorului unui mesaj când a văzut destinatarul mesajul respectiv.
Dacă dorești să dezactivezi această funcție ai la dispoziție două variante, una de pe calculator, iar cealaltă de pe smartphone sau de pe tabletă.
Dacă folosești funcția de Messenger a platformei de socializare pe un laptop sau PC, va trebui să instalezi o extensie pentru browserul Google Chrome. Aceasta se numește Facebook Unseen și funcţionează prin eliminarea liniei de cod care marchează mesajele ca fiind citite atunci când folosești „mess”-ul.
Dacă dorești dezactivarea funcției „last seen” folosind un telefon cu Android va trebui să parcurgi anumiți pași, după cum urmează:
Funcția „last seen” le arată persoanelor din lista ta de contacte WhatsApp când ai folosit ultima dată aplicația.
Dacă vrei să nu mai aibă acces la această informație trebuie să dezactivezi această opțiune. Iată ce ai de făcut dacă vrei să faci această operațiune pe un telefon cu Android:
Persoanele care te urmăresc sau cu care ai purtat conversații directe vor putea vedea atunci când ești activ, când ai fost activ recent sau sunt când ești activ în prezent în aceeași conversație pe Instagram.
Poți modifica în orice moment vizibilitatea prezenței (statusul), iar pentru a face acest lucru trebuie să parcurgi următorii pași: