MENIU CAUTĂ
19 Apr. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum scapi de mirosul de usturoi. Metode naturale care dau rezultate

Distribuie

Usturoiul verde sau cel vechi dau o aromă specială alimentelor, fie că sunt gătite, fie că sunt folosite în salate sau sosuri. Dar ce faci cu mirosul neplăcut? Noi îți arătăm cum scapi de mirosul de usturoi.

Usturoiul dă un gust deosebit mâncării și în plus conține magnenziu, mangan, fosfor, cupru, vitaminele B6, C, seleniu.  Conține și o cantitate de compuși sulfurați care, de fapt, dau și  mirosul caracteristic. Oricât usturoi ai mânca, mirosul neplăcut se va degaja din pricina alicinei care se descopune în hidrogen  sulfurat.

Iată ce poți face ca să diminuezi halena care apare după consumul de usturoi.

  • Mănâncă pătrunjel. Este o plantă aromatică foarte eficace pentru controlul nivelului de bacterii din gură și eliminarea halenei. Dacă după ce ai consumat usturoi vei mesteca un fir de pătrunjel proaspăt, vei neutraliza mirosul picant și dezagreabil care rămâne în gură. E indicat să mesteci cam 5 minute firul de pătrunjel, ca și cum ar fi gumă de mestecat. E bun și un ceai de pătrunjel.
  • Bea lapte. Laptele este un truc bun împotriva mirosului lăsat de usturoi. Conform unui studiu realizat de cercetătorii canadieni, dacă bei lapte în timp ce consumi alimente bogate în usturoi, ai șansa să îi reduci mirosul neplăcut. Laptele, mai ales cel integral, posedă proprietatea de a reduce concentrarea compușilor volatili din usturoi din nas și gură. Efectul este mai mare dacă bei laptele pe parcurs ce mănânci, nu la sfârșitul mesei.
  • Fă gargară cu bicarbonat de sodiu. Este util pentru o mulțime de lucruri și utilizat pentru igiena dentară. Pentru a elimina mirosul de usturoi spală-te pe dinți, pe gingii și pe limbă cu pastă de dinți mai întâi și apoi dizolvă două lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă caldă. Fă gargară cu această soluție câteva minute până dispare halena.
  • Ronțăie boabe de cafea. Mestecă două-trei boabe de cafea prăjită și mirosul va dispărea imediat.
  • Mestecă semințe de anason verde. Proprietățile bacteriostatice ale substanței conținută în semințele de anason verde duc la inhibarea creșterii bacteriilor din gură. În plus, anasonul conține o mulțime de compuși aromatici care maschează mirosurile rele din gură și conferă prospețime respirației. Mestecă câteva semințe după ce ai consumat usturoi.
  • Mănâncă scorțișoară. Scorțișoara conține zeci de principii aromatice cu virtuți bacteriologice care împiedică înmulțirea bacteriilor din gură. Poți folosi un extract lichid de scorțișoară sau bea un ceai de scorțișoară după masă. Vei obține o respirație proaspătă și agreabilă.
  • Mestecă cuișoare. Datorită proprietăților sale analgezice și antiseptice dentiștii utilizează eugenolul, extras din cuișoare pentru a face preparate pentru îngrijirea dentară. Anumite persoane mestecă 1-2 cuișoare pentru a neutraliza și eradica mirosul de usturoi. Este un truc simplu și necostisitor care nici nu necesită preparare.
  • Folosește suc de lămâie. Sucul de lămâie e bun și pentru eliminara mirosului de pe degete. Pentreu a elimina halena bea apă minerală în care ai pus suc de lămâie.
  • Mestecă frunze de mentă. Poți mesteca frunze de mentă sau prepara o infuzie sau un ceai de mentă pipărată care e bun și pentru stomac, ficat, pancreas și bilă.

 

 

 

 

Citește mai multe despre usturoi pe Libertatea.

Comentarii