Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aeroport Henri Coandă: Cum sunt întâmpinați pasagerii care vin din Italia

Aeroport Henri Coandă: Cum sunt întâmpinați pasagerii care vin din Italia

Pasagerii care ajung pe Aeroportul Henri Coandă, din zonele italiene cu focar de coronavirus, sunt primiți conform noilor proceduri adoptate de autoritățile române. Vor completa un chestionar în care trebuie să-și menționeze și datele de contact și vor fi supuși unui control medical de rutină.

De Simona David,

Toți cei care vin din Italia, din zonele afectate de coronavirus – Milano, Bergamo, Treviso, Torino – sunt luați în primire de autorități și verificați. Pasagerii vor intra în țară pe fluxul destinat zborurilor charter, vor fi supuși unui control medical de rutină și vor completa un chestionar în care vor preciza și datele de contact.

Măsurile au fost anunțate de Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) și au fost luate pentru a preveni infectarea populației cu coronavirusul.

În Italia, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 150 și sunt deja 3 decese. Cea mai afectată zonă este Lombardia, unde s-au înregistrat peste 110 persoane infectate.

Pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, autoritățile italiene au luat măsuri drastice. În zonele afectate, au fost închise locuri publice (școli, universități, săli de sport, săli de cinema, au fost anulate meciuri și evenimente importante.

Foto: INQUAM | Octav Ganea

Close
Închide
  Close