Mergi direct la conținut »
Cutremur în Vrancea, vineri dimineață. Ce magnitudine a avut
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cutremur în Vrancea, vineri dimineață. Ce magnitudine a avut

Cutremur în Vrancea, vineri dimineață. Ce magnitudine a avut

Un cutremur s-a produs în această dimineață, în zona Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,4 pe Scara Richter, la 129 kilometri adâncime. De la începutul anului 2019, în România s-au înregistrat 24 de cutremure, potrivit INFP.

Cel mai puterinc seism din acest an a avut 4,4 pe Scara Richter şi s-a produs pe 9 ianuarie. Mişcarea telurică  a fost detectată de seismografele Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, de la Măgurele, la ora 3.24 de minute, la o adâncime de 129 de kilometri, vineri 18 ianuarie.

Cel mai mare cutremur din ultimele luni a avut loc pe 28 octombrie 2018: 5,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a resimţit puternic şi în Capitală. Cutremurul s-a produs la ora 3:38 dimineaţa (ora de vară), în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri. Seimsul s-a produs in apropierea oraşelor Nehoiu (17km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (37km), Târgu Secuiesc (48km), Vălenii de Munte (53km).


Citește și:

Primăria Sectorului 5, după ce Libertatea a scris despre firma-fantomă de anvelopare a blocurilor: „Licitațiile sunt legale, primăria nu intervine în raport cu societățile care depun oferte”

Close
Închide
  Close