Președintele PLUS a declarat, sâmbătă, la Galați, că alianța cu USR va funcționa până la europarlamentare, dacă că aceasta se poate prelungi și la alegerile parlamentare, locale și prezidențiale.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale, Cioloș a răspuns că „este o posibilitate, dar pot fi și alte posibilități”.

„Nu am discutat lucrul acesta. E o posibilitate, pot să fie şi alte posibilităţi, important este ca la alegerile prezidenţiale viitorul preşedinte să fie în continuare de partea forţelor democratice în România, care să susţină programul politic pe care îl avem şi noi. E evident un subiect important, pentru că intenţia noastră este să obţinem o majoritate politică în viitorul Parlament care să ne permită să modificăm şi Constituţia şi preşedintele va avea un rol important aici”, a spus Cioloș, potrivit Agerpres.

Alianța 2020 USR+PLUS a fost lansată oficial pe 2 februarie, când a fost stabilită și lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, din data de 26 mai. Dacian Cioloș este cel care deschide lista de candidați.


Citește și:

Ilie Năstase și Anghel Iordănescu intră iar în politică! Cei doi candidează la europarlamentare din partea UNPR