Mergi direct la conținut »
UPDATE | Dăncilă anunţă că va lua o decizie în cazul ministrului Tudorel Toader, după consultarea partidului. Mesaj de susţinere pentru Rovana Plumb, căreia Dragnea îi cere demisia
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Dăncilă anunţă că va lua o decizie în cazul ministrului Tudorel Toader, după consultarea partidului. Mesaj de susţinere pentru Rovana Plumb, căreia Dragnea îi cere demisia

UPDATE | Dăncilă anunţă că va lua o decizie în cazul ministrului Tudorel Toader, după consultarea partidului. Mesaj de susţinere pentru Rovana Plumb, căreia Dragnea îi cere demisia

Premierul Viorica Dăncilă anunţă o decizie cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce o să asculte şi opinia colegilor. Un mesaj interesant a transmis premierul şi în privinţa Rovanei Plumb, cap de listă la europarlamentare din partea PSD. Şefa Executivului spune că trebuie văzut dacă aceasta îşi va da demisia, în campanie, sau va intra în concediu. Liviu Dragnea transmisese, anterior, că Rovana Plumb trebuie să plece din Guvern, pentru că va ajunge europarlamentar.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 17.20 „Rovana Plumb a fost un ministru foarte bun şi este încă, pentru că încă deţine acest portofoliu, la Fonduri europene”, a spus premierul, la Tulcea, despre Rovana Plumb, căreia liderul PSD Liviu Dragnea îi ceruse demisia, pentru a putea face campanie, la europarlamentare, în calitate de cap de listă.

Premierul transmite că o apreciază foarte mult pe Rovana Plumb.

„Sunt convinsă că va fi un europarlamentar la fel de bun, pentru că deja cunoaşte modul de lucru în Parlamentul European, cunoaşte lucrul între instituţiile europene şi acest lucru este un plus. Legat de înlocuitorul ei, nu am discutat încă acest lucru, îl vom discuta în cadrul structurilor de partid, în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a spus premierul, după ce a vizitat lucrările la podul suspendat peste Dunăre din zona Jijila”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a adăugat că în CExN al PSD se va pune problema şi dacă cei doi miniştri care candidează la alegerile europarlamentare ar trebui să îşi dea demisia sau să îşi ia concediu în timpul campaniei.

„Cred că vom avea această discuţie tot în cadrul CExN şi să punem în balanţă cum este mai bine, astfel încât să nu existe nici suspiciuni, nici acuze şi să se poată desfăşura campania în reguli cât mai bune. Vom vedea în scurt timp dacă este necesar ca doamna Rovana Plumb şi doamna Natalia Intotero să îşi dea demisia sau dacă vor continua, dar bineînţeles că această continuitate va presupune concedii din partea celor doi miniştri”, a menţionat premierul.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic


Viorica Dăncilă a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la inaugurarea noului sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea al Gărzii de Coastă, că va lua o decizie în privinţa ministrului Justiţiei, după nemulţumirile anunţate de liderul Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

„Aş dori ca astăzi să vorbim despre investiţii, am vorbit foarte mult despre Justiţie. Cred că oamenii sunt interesaţi mai mult de investiţii şi ceea ce facem pentru ei. O decizie (cu privire la Tudorel Toader – n.r.) o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să îmi spun şi eu părerea”, a afirmat Dăncilă, întrebată ce va face în cazul lui Tudorel Toader, în contextul în care foarte mulţi lideri social-democraţi cer schimbarea lui din funcţie iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că decizia va fi a premierului.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Dăncilă a adăugat că în cadrul CExN va prezenta şi o evaluare cu privire la activitatea din Guvern a lui Tudorel Toader.

„Suntem guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aceste discuţii să le avem în cadrul politic, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. După ce vom lua această decizie, voi ieşi public şi am să o comunic”, a menţionat premierul.

Moţiunea simplă pe Justiţie a fost amânată, pentru miercuri, după ce conducerea Senatului nu a reuşit să se reunească.

În plus, s-a ajuns la concluzia că nu se va realiza cvorumul de lucru, nici în plen, în condiţiile în care mai mulţi parlamentari ar lipsi, luni, de la şedinţă, fiind plecaţi în deplasări externe. Şi ministrul Tudorel Toader ar fi anunţat că nu poate ajunge la şedinţă.

Citeşte şi: Contabilitatea mafiei: cum își trăgea Vlad Cosma din „Sfânta treime” a profitului companiilor care primeau lucrări de la Consiliul Județean condus de tatăl său!

Close
Închide
  Close