Mergi direct la conținut »
Dăncilă vrea să discute cu preşedintele Iohannis despre numirile miniștrilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă vrea să discute cu preşedintele Iohannis despre numirile miniștrilor

Dăncilă vrea să discute cu preşedintele Iohannis despre numirile miniștrilor

Premierul Viorica Dăncilă își dorește o discuție cu președintele Klaus Iohannis în privința numirilor restante în Guvern, respectiv Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Draghici la cel al Transporturilor.

De Daniel Ionașcu, Valentina Postelnicu,

„Mi-aș dori să am Guvernul complet la 1 ianuarie, când preluăm președentia Consiliului UE, pentru ca cei doi miniștri să poată să își preia dosarele”, a spus premierul, la o întâlnire informală cu presa.

Președintele era așteptat să semneze decretele în urma hotărârii Curții Constituționale a României (CCR), care i-a dat dreptate premierului în privința revocării lui Paul Stănescu și Lucian Șova de la Dezvoltare, respectiv, Transporturi.

Vineri va avea loc o ședintă a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) la Palatul Cotroceni, unde premierul Dăncilă se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

Dăncilă a precizat şi în ce context ar semna o Ordonanţă privind amnistia şi graţierea.

Ea a spus că va accepta o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea doar în funcţie de prevederile acesteia şi în măsura în care actul normativ este asumat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, arătând că până în prezent un astfel de proiect.

Scandalul remanierii

PSD a remaniat de curând mai mulți miniștri. Însă, în timp ce Iohannis a acceptat numirile lui Niculae Bădălau la Economie, a lui Marius Constantin Budăi la Muncă, a lui Beniamin Leș la Apărare, a lui Alexandru Petrescu la Comunicații, a lui Daniel Breaz la Cultură și a lui Constantin Bogdan Matei la Tineret și Sport, șeful statului a anunțat că nu consideră că Ilan Laufer și Olguța Vasilescu sunt potriviți pentru a fi în Guvern.

Laufer urma să preia ministerul Dezvoltării, iar Olguța Vasilescu pe cel al Transporturilor.

Ulterior, PSD a venit cu noi propuneri, respectiv Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.

Close
Închide
  Close