MENIU CAUTĂ
01 Mar. 2018 13:52

David Alexandru Burghiu este noul administrator special al RADET

Distribuie

David Alexandru Burghiu este noul administrator special al RADET, în urma deciziei luate astăzi în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Burghiu îl înlocuiește pe Răzvan Niţu, care și-a dat demisia de onoare pe 30 ianuarie. 

Propunerea a fost adoptată de consilierii municipali cu 30 de voturi 'pentru' şi 10 'împotrivă'.

Potrivit Capital, David Alexandru Burghiu este director general al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti, precum şi membru al Consiliului de administraţie Metrorex, membru al Consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini SA, dar şi consilier în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Din 2008 până în 2014, David Alexandru Burghiu a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În 2010,  a absolvit Colegiul Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, iar în 2009 şi-a luat masteratul în securitate şi apărare naţională la aceeaşi universitate.

În perioada 2004 – 2008, a urmat cursurile Academiei de Poliţie 'Al. I. Cuza' – Facultatea de Drept, iar între anii 2000 – 2004 – Colegiul Naţional 'Ecaterina Teodoroiu' din Târgu Jiu.

Primăria Capitalei ar putea organiza un concurs internațional pentru desemnarea managerului RADET.

„Mă gândesc foarte serios atât eu cât și colegii mei, am discutat și cu reprezentanții sindicatului de la RADET, că în perioadă următoare să organizăm un concurs internațional pentru un management performant internațional la RADET. Nu ne mai permitem să încercam maniere autohtone care au dat greș până acum. Nu ne mai permitem ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, în care conducerea acestei regii a fost politizată și în care, din cauza firmelor căpușă care s-au îmbogățit pe seama RADET, noi să avem aceste probleme', a declarat Gabriela Firea, în 27 februarie, la Comandamentul de iarnă.

RADET a intrat în insolvență, în urma unei decizii a Tribunalului București din 5 octombrie 2016.

Pe 30 ianuarie, Răzvan Niţu a anunţat că îşi dă demisia de onoare din funcţia de administrator special al RADET, după ce doi muncitori şi-au pierdut viaţa în timp ce lucrau la o conductă de termoficare în zona bulevardului Iuliu Maniu.


Felicitări de 1 Martie. Ce mărțișor să le trimiți familiei, prietenilor și apropiaților

Loading...
Comentarii