Mergi direct la conținut »
Decizia privind falimentul RADET, amânată pentru 8 martie

Magistrații Tribunalului București urmează să se pronunțe săptămâna viitoare asupra falimentului RADET. Soarta Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București,  principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat din Capitală, va fi decisă pe 8 martie.

De Răzvan Mihalașcu,

Decizia privind falimentul RADET a fost amânată încă o săptămână. Tribunalul București a stabilit ca termen data de vineri, 8 martie, când se va pronunța în acest sens, relatează digi24.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că singura soluție pentru ca bucureștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură este înființarea a două noi companii municipale care să preia activitatea Regiei.

CGMB a aprobat înființarea companiilor municipale care să preia activitățile RADET.

Proiectul de hotărâre privind dizolvarea Companiei Municipale Energetica și divizarea ei în alte două care să preia Regia în cazul unui faliment a fost aprobat la limită de voturi: 37 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 6 abțineri. Grupurile PSD, ALDE și PMP au dat vot favorabil, consilierii generali USR fie au votat împotrivă, fie s-au abținut de la vot, iar o parte din consilierii generali PNL au votat „pentru”, în timp ce alții au plecat de la ședința CGMB înainte de votul pe proiect.

Compania municipală Energetica, una dintre societățile proprii ale Primăriei Capitalei despre care Curtea de Apel București a stabilit că au fost înființate ilegal, ar urma să fie dizolvată, apoi divizată în alte două companii, care să se ocupe de producerea și distribuția energiei termice, în condițiile în care RADET se află în pragul falimentului.


Citește și:

Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!

VIDEO/ Costel Busuioc nu mai caută celebritatea în America. S-a întors în România și cântă în biserici

Cei trei asasini ai omului de afaceri vrâncean l-au urmărit încă de la începutul anului! Ce l-a transformat pe bărbat într-o țintă


 

Close
Închide
  Close