Mergi direct la conținut »
Declarație cu gust amar făcută de una dintre cele mai bogate femei din lume: Sunteți săraci pentru că sunt leneşi şi beţivi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Declarație cu gust amar făcută de una dintre cele mai bogate femei din lume: Sunteți săraci pentru că sunt leneşi şi beţivi

Declarație cu gust amar făcută de una dintre cele mai bogate femei din lume: Sunteți săraci pentru că sunt leneşi şi beţivi

Una dintre cele mai controversate declaraţii făcute despre oamenii săraci i-a aparţinut Ginei Rinehart, femeia care are o avere de 15,6 miliarde de dolari.

În 2012, cuvintele australiancei despre sărăcie au făcut înconjurul lumii: „Dacă eşti gelos pe cei care au mai mulţi bani, nu trebuie să stai şi să te plângi. Găseşte o soluţie ca să câştigi şi tu mai mulţi bani – nu mai pierde timp cu băutura sau ieşirile în oraş; mai bine foloseşte timpul muncind.”

„Deveniți unul dintre acei indivizi care muncesc dur, investesc și construiesc, și în același timp creează locuri de muncă pentru alții”, a continuat Rinehart, potrivit telegraph.co.uk.

Nici ministrul de fiinanțe de pe atunci nu a primit bine ce a spus Gina Rinehart: „Astfel de comentarii reprezintă o insultă la adresa milioanelor de australieni care trag de ei zi de zi, încercând să câştige bani pentru mâncarea copiilor”.

Tatăl Ginei a fost Lang Hancock, cel care a descoperit unul dintre cele mai mari zăcăminte din lume, în anii 1950, atunci când exportul de fier era interzis în Australia deoarece se credea că este o resursă care se va termina repede.

Rinehart a moştenit o avere de peste 30 de miliarde de dolari, devenind peste noapte una dintre cele mai bogate femei din lume. Australianca se află în anul 2017 pe locul 69 în topul miliardarilor realizat de revista americană Forbes.


VIDEO EXCLUSIV | Copilărie cu lipsuri. Doinița Oancea a vrut să învețe la liceul ”George Enescu”, dar familia ei nu avea bani. ”După un an m-au retras…”


Close
Închide
  Close