Mergi direct la conținut »
Declarații EXCLUSIVE: Ministrul Turismului, despre cazul Omnia Turism. Ce se întâmplă cu turiștii, după sinuciderea lui George Negru?
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Declarații EXCLUSIVE: Ministrul Turismului, despre cazul Omnia Turism. Ce se întâmplă cu turiștii, după sinuciderea lui George Negru?

Declarații EXCLUSIVE: Ministrul Turismului, despre cazul Omnia Turism. Ce se întâmplă cu turiștii, după sinuciderea lui George Negru?

Sinuciderea lui George Negru, patronul de la compania Omnia Turism a adus panică în rândul a zeci de mii de turiști. 80 de oameni sunt plecați acum în vacanțe cu bilete cumpărate de la această companie. Ministrul Turismului, Mircea Dobre spune despre cazul Omnia Turism că prioritatea numărul unu este aducerea în țară a acelor turiști și apoi se va discuta despre situația celor care au cumpărat în avans pachete turistice.

De Delia Chilianu,

Cazul Omnia Turism Ministrul Turismului, Mircea Dobre (foto), a stat ieri ore bune în sediul companiei Omnia Turism.

Sunt 80 de cetățeni pe care trebuie să îi aducem în țară. Sunt 47 de cetățeni în Phuket. Biletele de avion sunt asigurate, dar nu s-a plătit și cazarea. Ei trebuie să se întoarcă prin Singapore, pe data de 25 octombrie. Noi și cei de la ANAT am vorbit cu ghizii, iar oamenii își vor plăti singuri cazarea pentru a rămâne în Phuket, noi le vom asigura biletele de avion Phuket- Singapore și de la Singapore au plătite deja ( de ei înșiși- n.r.) pentru întoarcerea în țară”, ne-a declarat Mircea Dobre.

Turiștii care sunt acum în Egipt au descoperit și ei, acum, că au doar bilete de avion asigurate și au decis să plătească ei singuri cazarea, ca să-și ducă vacanța până la final și să se întoarcă cu avionul programat. Potrivit ministrului Turismului, în cazul grupului plecat acum în Indonezia situația este în regulă, la fel și în cazul grupului din Malaezia.

Cazul Omnia. Firma era în control de o lună. Patronul nu era de găsit

La Compania Omnia Turism, George Negru, cel care s-a sinucis zilele trecute, era acționar majoritar și administrator și controla tot ce se întâmpla în firmă.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

“Noi am început controlul de aproximativ o lună la firmă. Nu am reușit să dăm de el (de George Negru- n.r.). Trebuia să se prezinte astăzi (17 octombrie) la instituție. Avea adresa de la noi oficială că dacă nu se prezintă îi dăm amendă și îi ridicăm licența”, ne-a mai spus ministrul Turismului.

Cazul Omnia. patronul George Negru s-a sinucisAncheta în cazul morţii lui George Negru continuă. Cum polița de insolvabililitate a companie este de doar 50.000 de euro, sunt puține șanse ca oameni care au cumpărat deja pachete turistice la de Omnia Turism să mai recupereze banii Surse din anchetă spun că George Negru (foto) ținea totul în scurt și voia să se ocupa de toate: “El gestiona toți banii, făcea plățile, oamenii nu știau exact care este circuitul banilor”. Mai grav este că firma Omnia Turism are bilete vândute și pentru anul viitor, cu sume plătite deja integral de turiști. ”El ( patronul- n.r.) cumpăra bilete dus- întors, lua 2-3 zile de cazare și restul nu mai plătea. Aceasta era procedura. A făcut așa cu pachete vândute până în anul 2018. Nu știm cifre și sumele. Acum lucrăm la asta. Cert este că sunt foarte mulți păgubiți”, ne-a mai spus ministrul Dobre.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Cazul Omnia Turism. Zeci de agenții mici, revânzătoare, la un pas să se închidă

La agențiile colaboratoare ale companiei Omnia Turism telefoanele sună încontinu. Unele agenții au fost închise, ieri toată ziua, de teamă să nu fie asaltate de clienți nemulțumiți. Oamenii sunt disperați. Dacă turiștii se tem că nu-și vor mai recupera banii dați pe excursii, patroni agențiilor mici, revânzătoare se tem că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile.  “Aproximativ 90% din pachetele noastre turistice le vindeam de la Omnia Turism. Aveam excursii luate din martie anul acesta pentru 2018. Oamenii au cumpărat deja excursii pentru 2018, fiindcă erau cu reducere mare. Noi, ca agenție revânzătoare am plătit integral către Omnia Turism. Sunt turiști care trebuiau să plece astăzi, peste câteva zile și nu mai pleacă. Cu siguranță oamenii nu-și vor recupera banii, pentru că polița de insolvabilitate este de doar 50.000 de euro, iar acești bani nu acoperă toate circuitele pe care le făcea agenția”, a declarat pentru Libertatea reprezentanta unei agenții de turism din București care lucra cu Omnia Turism.

În acest caz, agențiile mici trebuie să le dea ele banii înapoi turiștilor ( este vorba de suma mari, pe care cele mai multe nu le au) ori să intre în insolvență.

Citește și: 


VIDEO EXCLUSIV. Din cauza lor, nu poate pleca în vacanță! Detalii din viața plină de animăluțe a lui Nico 


 

Close
Închide
  Close