Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / O afacere ratată de milioane de euro l-a împins spre moarte? Polițiștii bucureșteni anchetează decesul lui George Negru, patronul agenției de turism Omnia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / O afacere ratată de milioane de euro l-a împins spre moarte? Polițiștii bucureșteni anchetează decesul lui George Negru, patronul agenției de turism Omnia

EXCLUSIV / O afacere ratată de milioane de euro l-a împins spre moarte? Polițiștii bucureșteni anchetează decesul lui George Negru, patronul agenției de turism Omnia

Moartea brutală a lui George Negru, patronul agenției de turism Omnia i-a șocat pe toți cei care au legătură cu piața turistică. Apropiați ai omului de afaceri găsit mort pe caldarâm în fața blocului în care locuia în Capitală vorbesc despre faptul că acesta ar fi dat, în urmă cu câțiva ani, un mare rateu în încercarea de a se ”agăța” de o afacere profitabilă cu grâu. Paguba care l-ar fi destabilizat complet din punct de vedere financiar ar fi fost estimată undeva în jurul a două milioane de euro.

De Cristian Burcioiu,

Afacerea despre care vorbesc acum colegi de breaslă ai lui Negru s-ar fi derulat în urmă cu doi, poate trei ani. La acea vreme, patronul de la Omnia ar fi intrat în legături comerciale cu reprezentanții unei societăți egiptene care ar fi dorit să importe grâu din România. Prins în afacere, Negru s-ar fi implicat financiar cu vreo două milioane de euro, bani pe care, spun cunoscuți de-ai săi, încerca astfel să-i înmulțească legal.

”Toate lucrurile ar fi mers bine până când egiptenii ar fi venit să verifice niște mostre de grâu, pentru siguranța contractului ce urma să se deruleze. Numai că afaceriștii africani ar fi fost nemulțumiți de calitatea mărfii care ar fi fost atacată de dăunători. Atunci ar fi renunțat la tot abandonând afacerea”, ne-au dezvăluit personaje din  lumea celor care fac afaceri în turism.

Negru ar fi încercat să se redreseze financiar după eșecul în afacerea cu grâu

Acela ar fi fost, se spune, momentul din care Negru ar fi început să resimtă, treptat, reculul financiar și ar fi încercat să se redreseze oferind chiar și pachete turistice la prețuri mai mici  față de cele oferite de concurența din piață.

”A încercat să se redreseze…A umblat la oferte, le-a făcut atractive pentru a putea obține bani în avans. Probabil, pentru că nu a reușit să iasă din pagubă a cedat. Cine știe?…”au adăugat sursele citate.

Cadavrul lui George Negru a fost descoperit luni dimineață pe caldarâmul din fața unui bloc situat în Piața Alba Iulia din București. Surse judiciare iau în calcul ca primă ipoteză sinuciderea omului de afaceri care locuia singur într-un apartament ce-i aparținuse, dar pentru care acum plătea chirie pentru că-l vânduse. În toată această poveste este implicat și Ministerul Turismului care face propriile verificări.

 

Close
Închide
  Close