MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Demitere și sancțiuni după controlul surpriză al Sorinei Pintea la Spitalul din Constanța

Distribuie

Controlul surpriză de duminică noaptea al ministrului Sorina Pintea s-a lăsat cu sancțiuni. Ministrul sănătății a obținut demiterea asistentei șefe de la secția Neurologie a spitalului din Constanța. O asistentă de la UPU și directorul de îngrijiri al spitalului au primit pedepse mai blânde.

După controlul inopinat de la Spitalul de Urgență din Constanța, Sorina Pintea a declarat că găsit „dezastru” în secţii,

Sorina Pintea a vizitat secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. „Dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” a declarat ministrul sănătății.

Potrivit Mediafax, s-a cerut încetarea mandatului de asistent şef interimar pentru asistenta din Secţia Neurologie și avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa. Aceasta a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7 aprilie. În plus, directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii.


Citește și: VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut


 

Citește mai multe despre Sorina Pintea pe Libertatea.

Comentarii