De Mihai Niculescu,

Cunoscutul activist și denunțător este refugiat în Rusia, unde a cerut azil politic din 2013 de teama represaliilor autorităților americane, care vor să-l trimită după gratii pentru trădare. El a intervenit prin video call la conferința tehnologică Web Summit de la Lisabona, Portugalia, potrivit Business Insider.

Edward Snowden a devenit cunoscut după ce a publicat documente clasificate de la NSA- Agenția de Securitate Națională americană, obținute pe vremea când era colaborator al CIA.

Acum însă, denunțătorul și activistul american Edward Snowden a comparat modelele de afaceri ale giganților tehnologici precum Facebook, Google și Amazon cu „abuzul”.

„Da, acești oameni sunt angajați în abuzuri, în special atunci când te uiți la Google, la Amazon, la Facebook”,


Edward Snowden:

„Modelul lor de afaceri este abuzul. Și totuși, ei susțin că este legal. Fie că vorbim despre Facebook sau despre ANS, aceasta este problema. Aceasta este adevărata problemă. Am legalizat abuzul persoanei, sau al personalului. Am înrădăcinat un sistem care face populația vulnerabilă în beneficiul privilegiaților” a transmis Snowden.

Ce a spus despre GDPR

Snowden a discutat și despre Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al Europei, care a intrat în vigoare în mai 2018. Această lege are cerințe stricte pentru modul în care datele pot fi stocate și utilizate în UE. Deși a numit-o „o legislație bună în ceea ce privește efortul”, a mai spus că nu identifică corect problemele provocate de epoca tehnologică prezentă și expansiunea internetului. „Cred că greșeala pe care o face este de fapt în nume. Problema nu este protecția datelor – problema este colectarea datelor „, a spus Snowden.

„Reglementarea protecției datelor presupune că în primul rând că acea colectare de date a fost adecvată; că nu reprezintă o amenințare sau un pericol; e ok să spionați pe toată lumea, indiferent dacă sunt clienți ori simpli cetățeni, atât timp cât nu se află niciodată ”, a argumentat el.

„Aș spune că nu numai că este incorect – ci, dacă am învățat ceva din 2013, până la urmă totul se află”, a mai spus Edward Snowden.

Citeşte şi:

VIDEO | Un șofer inconștient a făcut o depășire pe linie continuă, în curbă! „Îl omoram, și ce? Am asigurare”

Regizorul filmului-protest „Les Miserables”, premiat la Cannes, a găsit la București aceleași probleme ca-n Paris: “Îi susțin pe români să iasă în stradă. Au ajuns la putere unii cărora le pasă doar de propriile interese”

Vedetele s-au întrecut în ținute sexy la MTV Europe Music Awards 2019. Dua Lipa a încins spiritele

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre