Mergi direct la conținut »
UPDATE. Deputatul PNL Florin Roman a rezistat în greva foamei doar trei ore
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Deputatul PNL Florin Roman a rezistat în greva foamei doar trei ore

UPDATE. Deputatul PNL Florin Roman a rezistat în greva foamei doar trei ore

Deputatul PNL Florin Roman a intrat luni în greva foamei însă a rezistat doar trei ore. Deși promisese că va sta în toată perioada protestului în Palatul Parlamentului și că va dormi la grupul PNL și se va spăla la băile din Parlament, după trei ore de la intrarea în grevă acesta s-a răzgândit. Motivul: liderul PNL Ludovic Orban și președintele PSD Liviu Dragnea l-au convins că s-au alocat bani pentru Centenarul Unirii. 

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 20.30 ”În urma discuţiei cu dl Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban va comunic următoarele: au fost alocaţi azi şi nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; dl Dragnea a garantat ca PSD nu susţine proiectul cu prag de 10 la suta cerinţa a UDMR. Voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit sa oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în legea administraţiei publice, în 2017, când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia”, a scris Florin Roman pe Facebook.

UPDATE ora 16.50 Deputatul PNL Florin Roman a venit, luni, la Parlament, pentru a începe greva foamei. El a precizat că va dormi la Parlament şi că şi-a pregătit un bagaj pentru perioada următoarea, urmând ca cineva să îl ajute aducându-i lucruri de acasă atunci când va fi necesar.

”Dorm sus la grupul PNL, unde stau ziariştii. Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc. O să am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta. (Mă voi spala-n.r.) la baia cea mai apropiată pentru că o să mă trezesc de dimineaţă când sper să nu fie foarte multă lume şi să pot să-mi fac şi eu igiena personală”, a spus Roman.

”Motivul pentru care intru în greva foamei este că am solicitat sprijin din partea statului pentru finanţarea monumentului unirii care nu este o piatră, aşa cum îl cataloghează unii şi alţii, este un monument dedicat românilor care au murit pe front pentru ca noi să trăim astăzi într-un stat naţional modern”, a mai spus el.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Florin Roman a declarat pentru Libertatea că, din cauza faptului că PNL a decis suspendarea oricăror acțiuni până după înmormântarea președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, acțiunea sa va începe după ce va participa la înmormântarea de la Ploiești.

Voi veni la Parlament, după înmormântare și voi începe greva foamei, în fața sălii de plen”, ne-a spus deputatul PNL. Despre decizia conducerii Camerei de a nu îi da voie să instaleze un cort în fața biroului lui Liviu Dragnea, Florin Roman spune că va face grevă în parlament.

”Nu au cum să nu mă lase. E locul meu de muncă. Parlamentul nu e Consiliul Județean Teleorman. Voi sta și noaptea în Parlament, voi părăsi locul doar când voi merge la emisiuni. Va fi transparență totală”, ne-a mai spus Roman.

Liberalul protestează față de lipsa de reacţie a Guvernului în privința finanţării Monumentului Unirii de la Alba Iulia, dar şi faţă de modificările la legea administraţiei, care impune pragul de 10% pentru folosirea limbii materne în administrația publică.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

”Adoptarea acestei legi înseamnă practic federalizarea României, limba maghiara obligatorie, steaguri secuiești și inscripții bilingve in peste 2200 de localități ale României! Ori așa ceva nu se poate niciodată, cu atât mai mult înainte de intrarea in anul Centenarului, când vom sărbătorii 100 de ani de la nașterea statului roman modern. Camera Deputatilor este prima sesizată. Dacă pana in 16 Octombrie aceasta lege nu este respinsă la vot final in plen, atunci este…ADOPTATĂ TACIT!!!”, a transmis Roman, pe Facebook.

El le-a transmis un mesaj și liderilor coaliției PSD-ALDE: ”Domnilor Dragnea și Tariceanu opriți-va cât nu este prea târziu! Solicitați colegilor din PSD și ALDE sa introducă proiectul in comisii și la vot final și dați un vot împotriva! Altfel veți intra în istoria acestei țări, ca trădători de neam și țara! Tic-tac Romania…o luna!”, a mai spus Roman.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea nu s-a arătat impresionat de gestul deputatului liberal. El a declarat că decizia finanţării Monumentului Unirii de la Alba Iulia este luată deja, și că nu e nevoie ca „unii să adune puncte electorale care oricum sunt iluzorii”.

„Somn uşor! În legătură cu monumentul respectiv, este luată deja de mai mult timp decizia de a fi finanţat acel monument şi se va finanţa indiferent de locul unde doarme domnul deputat. Deci decizia este luată, am discutat mai demult cu primul ministru, s-a discutat cu Ministerul Finanţelor, cu Ministerul Culturii, va fi prinsă la finanţare pentru anul viitor”, a spus Dragnea, marți, despre gestul colegului de la PNL.

Citește și: Ajutorul pentru încălzirea locuinţei 2017. Care este data până la care românii cu venituri mici pot depune cererile

Close
Închide
  Close