Mergi direct la conținut »
Un deputat PNL vrea să facă greva foamei în fața biroului lui Dragnea; Reacția liderului PSD: Somn ușor!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Un deputat PNL vrea să facă greva foamei în fața biroului lui Dragnea; Reacția liderului PSD: Somn ușor!

Un deputat PNL vrea să facă greva foamei în fața biroului lui Dragnea; Reacția liderului PSD: Somn ușor!

Un deputat PNL, Florin Roman a anunțat că vrea să facă greva foamei în fața biroului liderului PSD Liviu Dragnea din Parlament, în semn de protest faţă de "lipsa de reacţie" a Guvernului în ceea ce priveşte finanţarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Conducerea Camerei i-a răspuns că poate să facă greva foamei la etajul 2 al Palatului Parlamentului în faţa grupului său parlamentar şi nu la P1, în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor.

De Valentina Postelnicu,

„Am depus o informare în data de 1 septembrie către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, către Secretariatul general, prin care anunţ că începând cu data de 18 septembrie, ora 9,00, voi intra în greva foamei în Parlamentul României în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a acestui Guvern antiromânesc în ceea ce priveşte finanţarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Voi protesta în faţa biroului domnului Liviu Dragnea pentru că dânsul este de fapt cel care conduce şi Guvernul şi Parlamentul. Avem o lege a Centenarului şi o lege a Monumentului Unirii care aşteaptă la vot final în Camera Deputaţilor, pe care vremelnic o păstoreşte domnul Liviu Dragnea. Deci totul depinde de voinţa politică a domnului Dragnea dacă aceste monument se face sau nu”, a spus Roman la Parlament.

Conducerea Camerei a discutat cererea deputatului PNL. Și a transmis că deputatul PNL poate să facă greva foamei la etajul 2 al Palatului Parlamentului în faţa grupului său parlamentar şi nu la P1, în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Reacția lui Dragnea: „Somn uşor! Sunt unii care dorm şi în scaun

Liviu Dragnea nu s-a arătat impresionat de gestul deputatului liberal. El a dedlcarat că decizia finanţării Monumentului Unirii de la Alba Iulia este luată deja, și că nu e nevoie ca „unii să adune puncte electorale care oricum sunt iluzorii”.

„Somn uşor! În legătură cu monumentul respectiv, este luată deja de mai mult timp decizia de a fi finanţat acel monument şi se va finanţa indiferent de locul unde doarme domnul deputat. Deci decizia este luată, am discutat mai demult cu primul ministru, s-a discutat cu Ministerul Finanţelor, cu Ministerul Culturii, va fi prinsă la finanţare pentru anul viitor. Este un monument important şi e bine să ne abţinem să folosim orice prilej de genul ăsta pentru nişte puncte electorale care oricum sunt iluzorii. Sunt unii care dorm şi în scaun. Faptul că cineva doreşte să i se amenajeze un pat îşi asumă lucrul ăsta şi vrea să se simtă mai bine, dar n-are nicio legătură cu monumentul”, a mai declarat Dragnea la Parlament.

Citește și: La 7 ani de la moartea lui Adrian Păunescu, fiul lui reînvie Cenaclul Flacăra! ”A fost cea mai tare mișcare nonconformistă de pe vremea lui Ceaușescu și spiritul ei e încă viu”

Close
Închide
  Close