Mergi direct la conținut »
VIDEO VIRAL | Momente hilare cu echipa DIICOT povestite de redactorul muzical percheziționat acasă: „Îmi umblau prin dulapurile de haine, dar s-au grăbit să plece pentru că șeful lor era alergic la pisici și eu am doi motani”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO VIRAL | Momente hilare cu echipa DIICOT povestite de redactorul muzical percheziționat acasă: „Îmi umblau prin dulapurile de haine, dar s-au grăbit să plece pentru că șeful lor era alergic la pisici și eu am doi motani”

VIDEO VIRAL | Momente hilare cu echipa DIICOT povestite de redactorul muzical percheziționat acasă: „Îmi umblau prin dulapurile de haine, dar s-au grăbit să plece pentru că șeful lor era alergic la pisici și eu am doi motani”

Astăzi la ora 10, în emisiunea „La fix cu Adriana Nedelea” de pe libertatea.ro, au fost difuzate primele imagini în care ziaristul presat de DIICOT să recunoască o vinovăție inexistentă povestește prin ce a trecut.

De Laura Ștefănuț,

Gabriela Scraba, fost redactor-șef al redacției muzicale a Radio România a perplexat și, totodată, a amuzat publicul ieri seară, la dezbaterea Frontline, când a povestit cum a ajuns să fie percheziționată și pusă sub acuzare pentru că a furnizat informații publice pentru tolo.ro și pentru blogul sindicaliștilor din Radio.

În imagini se văd, participând la discuție, printre alții, jurnalistul TVR Ramona Avramescu și Ioana Avădani, fondatoarea Centrului pentru Jurnalism Independent.

Gabriela Scraba a ajuns în situația de a se trezi cu procurorii la 6 dimineața acasă pentru că presa publicase deplasările din bani publici făcute de Ovidiu Miculescu, șeful numit de PSD la Radio România.

Jurnalista a povestit cum i-au căutat prin dulapuri și cum, în clipe în care s-au îmbinat spaima și amuzamentul, comisarul-șef care conducea percheziția îi cerea șervețele pentru că începuse să lăcrimeze și să strănute din cauza alergiei la cei doi motani ai femeii. „Nici nu știam că sunt alergic la pisici”, i-a zis comisarul în acele momente.

Când au dus-o la DIICOT, procurorii au pus-o sub acuzare și au făcut-o să recunoască faptul că a comis o infracțiune inexistentă: divulgarea de informații publice.

Abia după ce trei judecători le-au spus celor de la DIICOT că sunt într-o mare eroare și că ei confundă un drept constituțional cu o infracțiune, după peste doi ani de la deschiderea dosarului, procurorii au clasat cazul.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Într-un drept la replică trimis ziarului Libertatea, șeful de atunci al DIICOT, procurorul Daniel Horodniceanu nu-și exprimă nici un regret, ci insinuează că, de fapt, investigația Libertatea vine pentru că el și-a depus candidatura la „funcții importante în structura Ministerul Public”!


Citește și:

DIICOT CEAUȘIST – Fostul șef PSD al Radio România a cerut să afle cine dă informații pentru tolo.ro, procurorii au executat! Percheziții la 6 dimineața în casa unui redactor muzical, în fața fetei ei suferindă de autism! I-au confiscat laptopul, au luat-o la DIICOT și au făcut-o să recunoască o infracțiune inexistentă

Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!

CAZUL DIICOT CEAUȘIST. Horodniceanu nu are regrete pentru incriminarea pe degeaba a redactorului de la Radio Romania și spune că Libertatea scrie depre el pentru că și-a depus candidatura la „funcții importante în structura Ministerul Public”!

Close
Închide
  Close