de Adriana Oprea și Cătălin Tolontan
Într-un drept la replică trimis către Libertatea și pe care-l publicăm integral la finalul articolului, procurorul Horodniceanu susține că investigația jurnalistică este “defăimătoare” pentru că vine  “într-o perioadă în care mi-am depus candidatura pentru ocuparea unor funcții importante în structura Ministerului Public”.

Procurorul susține că nu el a semnat adresa prin care Tribunalul București era anunțat că DIICOT face apel la decizia judecătorilor de respingere a acordului vinovăției Gabrielei Scraba.

“Nu am semnat adresa de declarare a apelului, dar acest lucru este nerelevant, pentru că nu exclud că aș fi semnat-o dacă ar fi ajuns în mapa zilnică de corespondență, după o verificare prealabilă cu procurorul de caz și procurorul-șef de secție”, susține fostul șef al DIICOT.

Libertatea a consultat însă, înainte de publicare, documentul în arhivă și a văzut documentul care e datat 16.03.2018, în dreptul celui care aprobă adresa de declarare a apelului apar, negru pe alb, numele și funcția: “Daniel-Constantin Horodniceanu, șef Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, plus semnătura.

CAZUL DIICOT CEAUȘIST. Horodniceanu nu are regrete pentru incriminarea pe degeaba a redactorului de la Radio Romania și spune că Libertatea scrie despre el pentru că și-a depus candidatura la "funcții importante în structura Ministerul Public"!

Jurnalista Radio România Gabriela Foto: Bucuresti FM \ Alexandru-Dolea

L-am sunat pe Daniel Horodniceanu.

– Domnule procuror, noi am văzut documentul unde apare numele dumneavoastră când înștiințați tribunalul că veți face apel.
– În debutul activității mele, aveam și 500 de documente în mapă, pe care trebuia să le semnez zilnic.

– Sunteți convins că nu l-ați semnat?
– Era numele meu pe adresa de apel, dar era și semnătura mea acolo? Poate a semnat unul dintre adjuncți. Trebuie să verificăm. Voi face o solicitare la Tribunalul București, să-mi trimită o copie după document și să văd a cui este semnătura.

– De ce ne suspectați de rea-credință?
– Și anul trecut, domnul Tolontan a publicat ceva la fel, dar vreau să cred că e doar o coincidență.

Dreptul la replică trimis către Libertatea de fostul șef al DIICOT Daniel Horodnicceanu:

Foto principală: Hepta


Citește și:

DIICOT CEAUȘIST – Fostul șef PSD al Radio România a cerut să afle cine dă informații pentru tolo.ro, procurorii s-au executat și au percheziționat la 6 dimineața casa unei jurnaliste din redacția muzicală! În fața fetei ei de 25 de ani suferindă de autism, i-au confiscat laptopul, au luat-o la DIICOT și au făcut-o să recunoască o infracțiune inexistentă!

Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată! 

VIDEO VIRAL | Momente hilare cu echipa DIICOT povestite de redactorul muzical percheziționat acasă: „Îmi umblau prin dulapurile de haine, dar s-au grăbit să plece pentru că șeful lor era alergic la pisici și eu am doi motani”