Mergi direct la conținut »
DNA îl reclamă pe Călin Popescu Tăriceanu la CSM. Președintele Senatului a spus că „DNA a devenit un jalnic instrument politic”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > DNA îl reclamă pe Călin Popescu Tăriceanu la CSM. Președintele Senatului a spus că „DNA a devenit un jalnic instrument politic”

DNA îl reclamă pe Călin Popescu Tăriceanu la CSM. Președintele Senatului a spus că „DNA a devenit un jalnic instrument politic”

DNA îl reclamă pe Călin Popescu Tăriceanu la CSM, în urma afirmațiilor făcute de președintele Senatului, care a spus că „DNA a devenit un jalnic instrument politic”. 

Într-un comunicat publicat pe site-ul insituției, DNA precizează că cere Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări în legătură cu afirmațiile făcute de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

DNA a devenit un jalnic instrument politic. Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că …Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituție fundamentală care este justiția. DNA face extrem de mult rău și justiției și percepției pe care o au românii și face rău foarte mult și asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a făcut aceste declarații făcând referire la sechestrul pus de DNA pe averea celor implicați în dosarul TelDru, inclusiv pe averea liderului PSD Liviu Dragnea.

DNA mai spune că „gravitatea atacurilor domnului Călin Popescu Tăriceanu sporește zi de zi și, în ciuda faptului că, prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii, s-a statuat cu privire la alte afirmații grave făcute de președintele Senatului, aceste atacuri în mass media continuă”.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

DNA amintește și de alte afirmații făcute de președintele Senatului.

„Fac apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la D.N.A. (…) D.N.A. nu mai slujește de mult Justiția”,
– „sistemul judiciar din România nu este independent, iar DNA nu mai trebuie tolerat”, 
– „După 20 de ani, justiția din România este condusă, din păcate, securistic, controlată de oamenii din vechiul sistem sau școliți de aceștia (…) Eu cred că Justiția din România trebuie să iasă, o dată pentru totdeauna, de sub controlul unor instituții de forță care fac jocurile din umbră, iar justiția să fie pusă să lucreze în interesul cetățeanului”,
„sistemul judiciar nu este independent, iar unii magistrați își desfășoară abuziv activitatea, la comandă politică, cu încălcarea cadrului legal și a libertăților civile”.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

În închereie, DNA precizează că sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii are în vedere următoarele:

– afirmațiile calomnioase și denigratoare sunt făcute de o persoană care ocupă o înaltă demnitate publică în Statul Român și reprezintă judecăți de valoare cu potențial de a submina autoritatea judecătorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților,
– afirmațiile urmăresc decredibilizarea Direcției Naționale Anticorupție și a activității procurorilor anticorupție, precum și a sistemului judiciar în general, prin inducerea în opinia publică a ideii că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal,
– afirmațiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar.


A fost condamnată la închisoare pe viață, însă vedetele îi iau apărarea. De ce vor Rihanna, Kim Kardashian și alte staruri să fie eliberată

Close
Închide
  Close