Mergi direct la conținut »
Tăriceanu, după punerea sechestrului pe averea lui Dragnea: ”DNA face justiție selectivă, a devenit un jalnic instrument politic”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tăriceanu, după punerea sechestrului pe averea lui Dragnea: ”DNA face justiție selectivă, a devenit un jalnic instrument politic”

Tăriceanu, după punerea sechestrului pe averea lui Dragnea: ”DNA face justiție selectivă, a devenit un jalnic instrument politic”

Tăriceanu, după punerea sechestrului pe averea lui Dragnea. ”DNA face justiție selectivă, a devenit un jalnic instrument politic și face rău justiției”, a spus președintele Senatului, miercuri, la Parlament, comentând punerea sub sechestru a averii președintelui Camerei Deputaților, Liviu Drganea.

De Valentina Postelnicu,

”To ceea ce face DNA-ul în ultima perioadă devine așa, limpede, ca lumina zilei, că face justiție selectivă și că DNA a devenit un jalnic instrument politic, nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul acesta, iar această chestiune e gravă pentru că duce la pierderea încrederii în justiție. DNA face rău justiției și încrederii românilor în justiție”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai precizat că dezbaterea pe legile justiției îi ridică semne de întrebare, văzând ”opoziția feroce a unora din ce care lucrează în sistem”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că procurorul șef al DNA funcționează sub subordinea ministrului Justiției, astfel că este bine ca Tudorel Toader să ia decizia privind revocarea sau nu a șefei DNA în funcție de concluziile pe care le trage.

”Respect principiul separației puterilor în stat și am să mă abțin să fac comentarii”, a spus Tăriceanu, precizând că această decizie nu trebuie să aibă o conotație politică.

”E sarcina ministrului să facă evaluarea și să tragă concluziile”, a mai spus președintele Senatului.

Tăriceanu a ținut să menționeze că în coaliție nu s-a discutat ipoteza suspendării președintelui Klaus Iohannis. „Nu ştiu cine a lansat această temă, cred că trebuie să îi întrebaţi pe cei de la PNL mai degrabă. Nu stau să fac speculaţii la speculaţii. Nu, în mod clar şi lipsit de orice echivoc. Nu!”, a afirmat preşedintele Senatului.

Procurorii DNA au convocat, marți la DNA, suspecții din dosarului șefului PSD, Liviu Dragnea, inclusiv pe acesta pentru a-i anunța că s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile, imobile, contrui și datorii în cazul tuturor celor cercetați.

Ce avere are Liviu Dragnea.

Citește și: VIDEO | România trece la vremea de iarnă. La munte se anunţă ninsori, iar în zonele de deal va fi lapoviţă şi se va produce ceaţă

Close
Închide
  Close