Mergi direct la conținut »
DNA trebuie să refacă ancheta în cazul Olguței Vasilescu

DNA trebuie să refacă ancheta în cazul Olguței Vasilescu. Dosarul de corupţie care o vizează pe Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, se întoarce la procurorii DNA, care trebuie să refacă ancheta.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, este irevocabilă și vine după ce la începutul anului prima instanță luase aceeași decizie, conform Digi 24.

În urmă cu zece zile, procurorul DNA îl recuzase la Curtea de Apel Bucureşti pe judecătorul care trebuia să ia în discuţie contestaţia privind retrimiterea la DNA a dosarului în care actualul ministru al muncii, Olguţa Vasilescu, este acuzată de fapte de corupţie din perioada în care a fost primar al Craiovei.

DNA a cerut totodată ca dosarul sa fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece Olguţa Vasilescu a fost aleasă în Parlament, iar judecata este de competenţa instanţei supreme.

Avocatul actualului ministru al muncii a recuzat procurorul de şedinţă şi a susţinut că recuzarea instanţei este „absolut nemaiîntâlnită, este o premieră”.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, să retrimită dosarul la DNA și a respins cererea procurorilor ca dosarul să fie trimis la instanţa supremă.

„Respinge excepţia necompetenţei personale a Curţii de Apel Bucureşti invocată de reprezentantul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii penale din data de 15.12.2016, pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul penal nr. 27415/3/2016/a1″, se arată în decizia instanţei, care este definitivă.

Close
Închide
  Close