Mergi direct la conținut »
Doina Gradea, în fața parlamentarilor: ”Doar TVR are jurnaliști adevărați, la noi nu există cenzură!” (VIDEO)
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Doina Gradea, în fața parlamentarilor: ”Doar TVR are jurnaliști adevărați, la noi nu există cenzură!” (VIDEO)

Doina Gradea, în fața parlamentarilor: ”Doar TVR are jurnaliști adevărați, la noi nu există cenzură!” (VIDEO)

Doina Gradea, propusă pentru a ocupa funcția de președinte director general al TVR, le-a transmis parlamentarilor din comisiile de cultură că doar TVR are jurnaliști adevărați, și că în instituție nu există cenzură. Despre situația financiară a Societății, Gradea a afirmat că a găsit ”un haos organizat” și că resurseșle era folosite ușor discreționar. Cu toate acestea, SRTV are un buget de 100 de milioane de euro pentru anul 2018.

De Valentina Postelnicu,

Doina Gradea a precizat că Societatea Română de Televiziune este una dintre cele mai mari corporații din România, prin numărul de angajați, 2.400 și 100 de colaboratori finali, dar și un buget pe 2018 de 100 milioane de euro, iar din resursă proprie, 5 milioane de euro.

Președintele interimar al SRTV a mai spus că potențialul este mult mai mare.

”Ceea  ce este bun, good news, în privința Televizunii Publice: resursa jurnalistă este unică în românia. Doar TVR mai are jurnalisti adevărați care pot face știri adevărate, știri externe serioase. Este cea mai bună resursă umană pe tehnic din România”, a spus Gradea, precizând că Societatea Română de Televiziune este deținătoarea memoriei colective din ultimii 80 de ani din românia, iar acest lucru s-a văzut la funerariile Regelui Mihai al României.

Gradea a vorbit despre resursele financiare ale SRTV. ”Am descoperit în cele șase luni că era un haos ușor organizat, resursele nu erau folosite cum trebuie, ușor discreționar și nu pe bază de management”, a spus ea.

Doina Gradea a răspuns și la întrebarea privind motivația difuzării în timp real a interviului cu fugarul Sebastian Ghiță. ”Logica interviului, domnule președinte, logica este următoarea. Am susținut constant asigurarea deplinei libertăți de decizie în domeniul editorial al jurnaliștilor din SRTV, pe care îi respect și pe care îi consider profesioniști de mare ținută”.

Întrebată dacă TVR va continua să nu cenzureze acest interviu cu Sebastian Ghiță, Gradea a spus: ”Nu pot să vă răspund, la noi nu există cenzură”.

Citește și: Bărbatul care și-a omorât soția și copiii spunea înainte de crime că „și-a găsit echilibrul”. Cum îl descriu anchetatorii

Close
Închide
  Close