Mergi direct la conținut »
Donald Trump, acuzat că a ironizat-o pe Greta Thunberg, tânăra care a ținut un discurs înflăcărat la summitul ONU pentru climă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Donald Trump, acuzat că a ironizat-o pe Greta Thunberg, tânăra care a ținut un discurs înflăcărat la summitul ONU pentru climă

Donald Trump a fost criticat și acuzat că a ironizat-o, marţi, pe Twitter, pe Greta Thunberg, adolescenta suedeză de 16 ani, care a ținut un discurs înflăcărat în fața liderilor lumii, la summitul ONU pentru climă.

De Andreea Radu,

„Pare o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor luminos şi minunat. Cât de plăcut de privit!”, a spus preşedintele american despre Greta Thunberg.

Cuvintele lui Donald Trump au fost considerate unele ironice la adresa tinerei activiste care le-a cerut socoteală liderilor lumii într-un discurs pasionat, în care, cu o voce mânioasă, i-a acuzat că i-au „furat visurile şi copilăria”, potrivit eu.usatoday.com.

Mii de internauți au reacționat la postarea președintelui SUA, acuzând că mesajul lui este un atac la adresa tinerei și că este „absolut dezgustător” ce face.

Greta Thunberg este fondatoarea mișcării protestelor studenților pentru climă și a devenit o inspirație pentru o mișcare internațională care luptă împotriva schimbărilor climatice.

În luna martie a acestui an, ea a fost nominalizată de trei parlamentari norvegieni la Premiul Nobel pentru Pace.

Close
Închide
  Close