Donald Trump amenință Venezuela cu o „opțiune militară”. Reacțiile de la Caracas

12 august 2017 11:04

Donald Trump a afirmat că nu exlude o „opțiune militară” privind criza din Venezuela. „Oamenii suferă și mor”, a afirmat liderul de la Casa Albă. La scurt timp au apărut și reacțiile de la Caracas, Ministrul Apărării din Venezuela a afirmat că afirmațiile lui Trump reprezintă „un act de nebunie”, relatează BBC News și CNN.

„Avem multe opţiuni pentru Venezuela. Şi apropo, nu voi exclude opţiunea militară. Ştiţi că noi suntem în întreaga lume şi avem trupe în întreaga lume, în locuri care sunt foarte, foarte îndepărtate. Venezuela nu este foarte departe şi oamenii suferă, mor. Avem multe opţiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă aceasta este necesară”, a declarat Trump după o întâlnire cu șeful diplomației american eRex Tillerson şi ambasadoarea americană de la ONU, Nikki Haley.

Venezuela se confruntă de patru luni cu proteste violente, în urma cărora 120 de oameni și-au pierdut viața. În plus, din cauza crizei economice, oamenii abia mai găsesc alimente de bază.

În urma afirmațiilor făcute de Donald Trump, un purtător de cuvânt al Pentagonului a afirmat că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

Reacțiile de la Caracas au apărut imediat. Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naționale că amenințarea cu o intervenție militară este „un act de nebunie”.

„Ca Ministru al Apărării şi ca cetăţean, spun că aceasta este un act de nebunie, este un act de extremism suprem. Există o elită extremistă în Guvernul SUA şi chiar nu ştiu ce se întâmplă sau ce se va întâmpla în lume, a declarat ministrul Padrino într-o intervenţie pentru televiziunea de stat VTV.

Preşedinta controversatei Adunări Constituante şi-a exprimat furia printr-o serie de mesaje postate pe Twitter. Delcy Rodriquez a catalogat declaraţiile preşedintelui american drept laşe, impertinente şi ameninţări josnice.

Anterior, președintele venezuelean anunțase că dorește să discute cu Donald Trump, care a impus sancțiuni împotriva regimului de la Caracas. „Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează”, a afirmat Nicolas Maduro, într-un discurs în fața noii Adunări Constituante, care este nerecunoscută de opoziție și de țările occidentale.

Totodată, Casa Albă a anunțat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, însă președintele american a refuzat și a declarat că va discuta cu omologul său venezuelean atunci când în această țară se va restabili democrația.

Administraţia Trump a implementat noi sancţiuni asupra Venezuelei după controversatul scrutin din 30 iulie, care i-a permis lui Maduro să înlocuiască un legislativ controlat de opoziţie cu Adunarea Constituantă.


Sumar:


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro