Mergi direct la conținut »
Donald Trump este "omul anului 2016", a anunțat revista Time. Reacția miliardarului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Donald Trump este „omul anului 2016”, a anunțat revista Time. Reacția miliardarului

Donald Trump este "omul anului 2016", a anunțat revista Time . Președintele-ales al SUA a câștigat acest titlu, în fața unor nominalizați surpriză. Lista scurtă din acest an l-a inclus chiar și politicianul britanic pro-Brexit, Nigel Farage.

Donald Trump este „omul anului 2016” după ce a reușit o victorie suprinză în cadrul alegerilor prezidențiale din SUA, în fața lui Hillary Clinton. La scurt timp după ce revista Time a făcut anunțul, Donald Trump a declarat, la NBC Today, că „este o mare onoare” și că acest titlu „înseamnă mult pentru el”,  transmite BBC News.

Donald Trump este omul anului 2016

Time atrage atenţia asupra modului în care Donald Trump a marcat deja spaţiul politic din Statele Unite. Acesta a lansat o revoluţie politică complet americană şi conturată de ecouri populiste din istorie, de la Andrew Jackson la Joe McCarthy şi Charles Coughlin.

De asemenea, jurnaliştii susţin că atacul lansat de miliardarul republican asupra adevărului şi logicii nu i-a subminat poziţia şi doar i-a întărit imaginea.

Lista scurtă cu nominalizați la titlul „omul anului 2016” i-a inclus și pe Hillary Clinton, dar și pe președintele rus, Vladimir Putin. Totodată, o nominalizare suprinză a fost cea a fostului lider al formaţiunii politice UKIP, Nigel Farage, cel care a contribuit decisiv la victoria taberei pro-Brexit în referendumul prin care Marea Britanie.

Printre ceilalţi nominalizaţi s-au mai numărat gimnasta americană Simone Biles, care a câştigat cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, savanţii ruşi care creat CRISPR – o tehnologie revoluţionară de editare a ADN-ului, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, locuitorii din Flint – un oraş din statul american Michigan, aflat în stare de urgenţă sanitară din cauza poluării cu plumb a pânzei freatice, prim-ministrul indian Narendra Modi şi antreprenorul american Mark Zuckerberg, cofondatorul şi CEO-ul Facebook.

Anul trecut titlul de „omul anului” i-a revenit cancelarului german Angela Merkel. Donald Trump nu este singura persoană controversată desemnată ca ”Omul anului 2016” de către revista Time. El  se alătură unui grup exclusivist format inclusiv din Adolf Hitler (1938) şi Iosif Stalin (1939 şi 1942).

 

 

Close
Închide
  Close