Mergi direct la conținut »
Donald Trump și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2020 Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2020

Donald Trump și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2020

Sub sloganul „Patru ani în plus!”, Donald Trump și-a lansat marți, în Florida, campania pentru prezidențialele din 2020. Este doar un prim pas pentru câștigarea alegerilor primare din cadrul Partidului Republican. Miliardarul vrea să obțină un nou mandat la Casa Albă, după victoria-surpriză din 2016.

De Răzvan Mihalașcu,

Donald Trump și-a făcut intrarea, însoțit de soția sa, Melania, pe scena de la Amway Center din Orlando, în aplauzele a mii de susținători care au purtat fiecare șepci de culoare roșie cu sloganul „Make America great again” (Să redăm măreția Americii), notează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Am pornit! (…) America s-a întors şi nu este decât începutul!”, a declarat vicepreşedintele Mike Pence.

Donald Trump a lăudat economia Statelor Unite în discursul pe care l-a susținut în fața celor 20.000 de suporteri în Orlando, Florida.

„Ţara noastră avansează, prosperă şi se află în plină creştere în prezent şi, sincer să fiu, zboară spre înălţimi de necrezut”, a declarat miliardarul republican, conform sursei citate.

„Lumea întreagă invidiază economia noastră care este poate cea mai bună economie din istoria ţării”, a adăugat el.

Potrivit Reuters, Donald Trump a făcut referire la temele din campania sa electorală din 2016: imigraţia ilegală, presa şi contracandidata sa democrată Hillary Clinton.

Cum stă Donald Trump în sondaje

Aflat într-o poziție delicată în sondaje, Donald Trump știe că va trebui să se impună în statul Florida dacă dorește să se mențină la putere opt ani la predecesorii săi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton.

Donald Trump se situa pe locul al şaselea, în urma a cinci democraţi, într-un sondaj de opinie dat publicităţii duminică de canalul de televiziune Fox News. Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, a obţinut 49% din intenţiile de vot, faţă de 39% cât i-au revenit lui Trump, conform Agerpres.

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”
Recomandări

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

 

Un studiu al Universităţii Quinnipiac, publicat marţi, îl arată învins în Florida în faţa mai multor democraţi angajaţi în primare. Dacă Joe Biden ar fi de exemplu candidatul Partidului Democrat, el ar câştiga în acest stat-cheie cu 50% din voturi faţă de 41% pentru Donald Trump.

sursă foto: EPA


Citește și:

Cum au ajuns imigranții români unul dintre motivele pentru care Trump insistă să construiască zidul dintre Mexic și SUA! Povestea incredibilă a băiețelului de romi, cel mai mic imigrant despărțit de părinții săi

Close
Închide
  Close