MENIU CAUTĂ

Donald Trump: ”Aliații NATO au decis să-și mărească contribuțiile”

Distribuie

Într-o conferință de presă, Donald Trump, a spus că a obținut o victorie în discuțiile cu ceilalți lideri din NATO, aceștia mărindu-și în scurt timp contribuțiile la alianță. 

”Am realizat multe. Timp de mulți ani, alți președinți americani au vorbit despre mărirea contribuțiilor, însă nu s-a făcut nimic. Fiecare își va mări contribuțiile. Doar 5 din 29 de țări își țin promisiunea de cheltuieli. Astăzi restul țărilor au decis să urce cheltuielile la 32 de miliarde de dolari, posibil 40, fără ca SUA să participe la aceste cheltuieli”, a spus Donald Trump.

”Le-am spus că dacă nu-și măresc cheltuielile o să fiu nemulțumit”, a spus Trump, care a adăugat că după ce celelalte țări au decis să-și mărească cheltuielile a devenit ”fericit”.

Președintele american susține că SUA nu sunt ”tratate corect”, dar acum NATO a devenit ”o mașinărie fină”.

”Oamenii sunt fericiți că-și cheltuiesc banii pe NATO. Alianța este mai puternică acum decât era acum două zile”, a adăugat președintele american.

Referitor la Germania, Trump a susținut că Germania trebuie să rezolve problema gazoductului Nord Stream 2 (care pleacă din Rusia), însă în prezent țara condusă de Angela Merkel cooperează.

”Poate toată lumea va avea o relație bună cu Rusia. Germania a căzut de acord să facă mai mult decât a făcut până acum. Vor ajunge la nivelul de 2% (din cheltuielile pe apărare din PIB), alții vor ajunge la 2%. După 2% vom ajunge mai sus, la 4%”, a conchis Donald Trump.


CITEȘTE ȘI: Tensiuni mari la NATO. Trump le cere aliaților să crească bugetele pentru apărare la 2% acum, nu până în 2024


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Donald Trump, contributii și nato pe Libertatea.

Comentarii