De Dragoș Tănase,

Comemorările din Valea Uzului, de pe 6 iunie, de Ziua Eroilor, au degenerat într-un scandal. Un grup de români a forțat accesul în cimitir, după ce acesta le fusese blocat de către maghiari.

Printre altele, a fost distrusă poarta de acces în cimitir, iar unii protestatari s-au bruscat cu jandarmii.

Cu toate acestea, instituția precizează că a asigurat, prin structurile sale teritoriale și împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), măsurile de ordine și siguranță cu ocazia desfășurării manifestărilor comemorative ce au avut loc pe parcursul zilei de ieri, la cimitirul din Valea Uzului, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, citat de Antena 3.

Principalele obiective ale misiunii au vizat prevenirea apariției unor acte de violență între participanții la cele două momente comemorative și evitarea unor acte de profanare a unor morminte din respectivul cimitir, comportamente care ar fi generat un impact emoțional deosebit pentru populația din zonă.

Premergător și pe timpul desfășurării evenimentelor, Jandarmeria împreună cu celelalte structuri MAI au adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situației și protecția tuturor participanților.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice, se mai arată în comunicat.

Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate.

Pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deși au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situații care să impună intervenția în forță sau alte măsuri speciale.

FOTO: szekelyhon.ro

Citește și:
Incidentele de la cimitirul din Valea Uzului. Teodor Meleșcanu îi cere ministrului de Externe din Ungaria să transmită un mesaj comunității maghiare

Incidentele din Valea Uzului. Guvernul Ungariei a trimis o notă de protest Cabinetului Dăncilă. MAE ungar l-a convocat pe ambasadorul României

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci