Mergi direct la conținut »
De ce nu mai speră Dragnea că va scăpa de închisoare. Șeful PSD: „Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > De ce nu mai speră Dragnea că va scăpa de închisoare. Șeful PSD: „Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs"

De ce nu mai speră Dragnea că va scăpa de închisoare. Șeful PSD: „Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs”

Dragnea nu mai are încredere în justiţia română. "Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs. Adică nu mai am încredere că, cel puţin în ceea ce mă priveşte, şi nu numai, că justiţia este oarbă, după ce am primit a doua condamnare fără nici o probă", a spus el, la România TV.

De Valentina Postelnicu,

De ce și-a pierdut liderul PSD încrederea? Până acum s-a vorbit și s-a scris în spațiul public despre două motive:

– Eşecul amnistiei şi graţierii,

– Eșecul schimbării completului de judecători.

Dar a mai apărut un motiv, imposibil de contracarat:

– Definirea de către CCR a beneficiarului actului de corupţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, urmează să se prezinte, pe 8 octombrie, la recursul în dosarul privind angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Lovitura CCR: „Se pedepsesc şi faptele săvârşite în scopul obţinerii de foloase pentru alte persoane, nu doar pentru sine”

Recent, CCR a dat o lovitură PSD. Judecătorii au declarat neconstituţional un proiect semnat de mai mulți parlamentari PSD care prevede că „se pedepsesc doar faptele săvârșite în scopul obținerii pentru SINE de bani, bunuri sau alte foloase materiale necuvenite” şi nu cele obţinute în folosul altor persoane.

Opoziţia spune că ar fi beneficiat de această prevedere nu doar liderul PSD Liviu Dragnea, ci şi mai mulţi primari şi lideri social-democraţi din teritoriu.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD şi iniţiator al propunerii legislative, a declarat pentru Libertatea că aşteaptă motivarea judecătorilor, pentru a vedea de ce s-a ajuns la această decizie. „Acest articol este dintr-o lege specială pentru funcţionari publici. În opinia mea, această lege nu ar trebui să existe. Bănuiesc că s-a făcut în regimul Macovei”, a spus Rădulescu.

„Nu aș vrea să mai vedem pe viitor genul acesta de propuneri legislative”, ne-a declarat Alina Gorghiu, senatoare PNL, membră în comisia pentru legile justiţiei.

Dragnea: „La un moment dat, în România ar trebui adoptat un act normativ referitor la amnistie”

Dacă decizia CCR nu poate fi atacată, liderul PSD nu renunţă însă la ideea unei amnistii penale.

„La un moment dat, în România ar trebui adoptat un act normativ referitor la amnistie”, a anunţat Liviu Dragnea, invocând condamnările „date pe probe falsificate” şi în baza unor “probe administrate ilegal”.

O altă variantă de anulare a condamnărilor ar fi o ordonanţă prin care persoanele care cred că au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. Proiectul este susţinut inclusiv de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, însă nu s-a concretizat într-o prevedere care să fie supusă adoptării, în Executiv. Un proiect a fost depus în Parlament, semnat de liderii coaliţiei, însă adoptarea lui este de durată.

Dragnea este nemulţumit şi de completul de 5 judecători care îl judecă în ultima instanţă

Liviu Dragnea a anunţat că l-a rugat pe ministrul justiţiei, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituţională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El acuză că se urmăreşte să fie „băgat la puşcărie” de un complet făcut cu încălcarea legii.


Citeşte şi:

Dragoș Dolănescu se laudă că a devenit un politician apreciat în Costa Rica. „Poporul mă apreciază, oamenii au încredere în mine. Am fost votat al treilea”

Close
Închide
  Close