MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 15:40

Drumarii s-au întâlnit cu ursul pe Transfăgărășan. Sălbăticiunea le-a dat târcoale / VIDEO

Distribuie

Drumarii s-au întâlnit cu ursul pe Transfăgărășan, în timp ce curățau drumul de roci și zăpadă. Oamenii au avut noroc că se aflau în mașină în momentul în care animalul sălbatic le-a dat târcoale și s-a ridicat în două labe.

Ursul i-a luat prin surprindere pe doi muncitori de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov care făceau lucrări pentru redeschiderea Transfăgărășanului. Oamenii au intrat rapid în mașină în momentul în care sălbăticiunea s-a apropiat de ei.

Au filmat cum ursul s-a ridicat în două labe și apoi s-a dus spre geamul autoturismului, sperând probabil că muncitorii îi vor da de mâncare. După ce s-a dat în spectacol, animalul sălbatic a fugit în pădure.

„Drumarii lucrează adesea în zone izolate așa că întâlnirile cu animalele sălbatice sunt inevitabile. Azi am avut parte de doua întâmplări de acest fel. Primul urs a fost filmat de colegii noștri care lucrează pe Transfăgărășan. A doua este o ursoaică și cei doi pui ai ei care s-au urcat pe acoperișul Districtului Tușnad din județul Harghita.

Atenție! Cu toate că par inofensivi, urșii sunt extrem de periculoși și trebuie să-i evitați în orice situație, chiar dacă îi întâlniți la marginea drumurilor intens circulate', au precizat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, pe Facebook.

De trei săptămâni se lucrează intens pe Transfăgărășan astfel încât șoseaua să fie gata pentru redeschiderea circulației. Drumarii îndepărtează pietrele căzute pe carosabil, curătă ultimele petice de zăpadă și montează elemente de siguranță.


Citește și REPORTAJ | Cum se traversează un râu într-un posibil scenariu de război. Jurnaliștii Libertatea sunt în Lituania, la unul dintre cele mai mari exerciții ale Armatei Americane din Europa


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii