MENIU CAUTĂ

Urs cu doi pui, filmat în Băile Tușnad. Preşedintele CJ Harghita: Familia de urși se plimbă zilnic prin oraș

Distribuie

Urs cu doi pui, filmat în Băile Tușnad. Animalele s-au urcat miercuri pe acoperișul garajului Districtului, unde reprezentanții drumurilor naționale au punctul de lucru și își depozitează utilajele. Președintele Consiliului Județean Harghita avertizează că familia de urși se plimbă în fiecare zi prin oraș.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, avertizează că aceste animale sălbatice pot fi periculoase, relatează Mediafax.ro.

„Sunt o primejdie foarte mare pentru că sunt mulţi turişti şi mulţi tineri care fac întreceri . Dacă ursoaica şi cei doi pui nu vor fi transportaţi cred că se va întâmpla ceva catastrofal. Transmit celor care merg la Băile Tuşnad să nu se apropie de urşi”, a declarat Borboly Csaba, pentru sursa citată.

De asemenea, prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a precizat că tot mai mulți urși vin în zona Tușnad și mănâncă din gunoaie.

„La Tuşnad frecvent se văd urşi. Nu este un caz izolat, ne-am obişnuit (…) Am făcut toate demersurile la Ministerul Mediului pentru aprobarea cotelor de recoltare şi relocare a urşilor respectivi. Ideea este că se aprobă foarte greu de către minister şi se aprobă doar de doamna ministru”, a menționat Adrian Jean Andrei.

În mai, o turistă din Ungaria a vrut să-și facă selfie cu ursul și a fost atacată de animal la Lacul Sfânta Ana.


Citește și REPORTAJ/O fetiță din Vaslui era legată cu lanțul de copac, arsă cu fierul de călcat și obligată să asiste la desfrâul mamei sale


 

Citește mai multe despre Baile Tusnad, Harghita și urs pe Libertatea.

Comentarii