MENIU CAUTĂ
30 Noi. 2016 23:00 , de Cristian Burcioiu

Drumul spre stațiunile montane a fost luat cu asalt. Săcele și Târgoviște, variante ocolitoare pentru șoferii care se întorc de la munte duminică

Distribuie

Liberele date de Guvern cu ocazia Zilei Naționale a României dar și cu cea a Sfântului Andrei, la care s-a ”legat” norocos un weekend la fel de liber, i-a scos din nou din case pe români. Cu perspectiva unei minivacanțe de iarnă, zeci de mii de omeni s-au urcat în mașini și, firește, drumul spre stațiunile montane a fost luat cu asalt. Șoselele s-au aglomerat și, din nou, s-a circulat bară la bară.

spre stațiunile montane din Valea Prahovei s-au format cozi interminabile pe șosele

Spre stațiunile montane din Valea Prahovei s-au format cozi interminabile pe șosele. Elicopterele IGP au monitorizat traficul

Chiar de la primele ore ale dimineții, drumurile ce duc spre de-acum celebra Valea Prahovei s-au aglomerat ca la un semn. La tot pasul polițiștii de la 'Rutieră' au fost în stradă și au dirijat circulația, iar elicoptere ale 'Internelor' – dotate cu camere de supraveghere -, au survolat principalele drumuri naționale. 'Așa i-au dirijat mai ușor pe colegii de sol către zonele aglomerate', ne-au explicat surse din cadrul IGP. Chiar și așa, pe șosele au fost înregistrate valori ridicate ale traficului, firește, pe sensul de mers (de urcare) către Valea Prahovei (Predeal, Sinaia) care a fost luat cu asalt de românii care vor să petreacă la munte Ziua Națională a României sau să serbeze în peisaj hibernal pe cei ce poartă numele Andrei. Pentru a descongestiona DN1, care se 'gâtuie' în zona localității Comarnic, șoferii sunt sfătuiți de polițiștii de la 'Rutieră' să folosească rutele ocolitoare prin Săcele sau prin Târgoviște.

'Valul cel mare a trecut. Aglomerație a fost dimineață când s-a plecat în minivacanță. Mai ales la Comarnic unde din patru benzi s-a circulat pe una singură. Acum lumea e în vacanță și drumul spre munte poate fi făcut în cel mult o oră, o oră și jumătate, în funcție de vreme și de experiența șoferilor. Problemă va fi însă la întoarcere când estimăm un trafic infernal. Mai ales duminică după ora 14.00, când lumea vine acasă din vacanță. Dacă va și ninge, cum anunță meteorologii, va fi dezastru. Circulația dinspre  munte ar putea va fi paralizată', ne-au spus aceleași surse.

Dacă drumul spre stațiunile montane a fost luat cu asalt și la orele amiezii  era un coșmar, la fel s-a întâmplat și cu anumite puncte de frontieră. Este vorba de vama de la Nădlac unde au fost înregistrate cote ridicate de trecere a frontierei în prima zi a vacanței de 1 Decembrie.

Radare-capcană pe drumurile spre stațiunile montane

În mod normal, pe șosele patriei lucrează aproximativ 11.000 de polițiști, însă chestorul Bogdan Despescu, șeful IGPR, a scos în stradă pentru aceste zile libere ale românilor încă 8.400 care vor folosi 3.500 de mașini. Șoferii ceva mai grăbiți trebuie să știe că, dacă prind o porțiune mai liberă de drum, să nu apese prea tare pedala de accelerație pentru că 400 de radare au fost 'plantate' pe șosele. În plus, pe DN 1 și pe DN 2, circulă foarte multe mașini neinscripționate ale Poliției dotate cu aparate radar care-i reperează pe vitezomanii din trafic.

'Nu stăm la pândă, dar vrem ca toată lumea să ajungă acasă în siguranță. Șoferii trebuie să știe că orice mașină civilă, neinscripționată, poate fi un radar al Poliției', au adăugat surse din IGP.

Citește mai multe despre 1 Decembrie - Ziua națională a României, drumuri, igp, minivacanta și munte pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii