MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 15:42

DSU, criticat dur pentru că a făcut publice datele medicale ale protestatarului din Piața Victoriei

Distribuie

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) DSU este criticat dur pe Facebook după moartea unui protestatar din Piața Victoriei. DSU a făcut mai multe precizări în cazul lui Ilie Gâzea, bărbatul de 62 de ani, din Turnu Măgurele, care a murit după ce ar fi inhalat gaze lacrimogene la protestul din 10 august, din Piața Victoriei. DSU a făcut publice date medicale, care, potrivit legii, sunt confidențiale. 

DSU confirmă că bărbatul a primit ajutor medical la data respectivă, în timpul manifestației, după ce s-a prezentat la un echipaj SMURD cu sângerare nazală. DSU a făcut publice datele medicale ale pacientului, informații care, potrivit legii, sunt confidențiale.

„În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%)”, a scris DSU, pe Facebook. 

Instituția a fost criticată pentru publicarea acestor informații. Câțiva dintre oamenii care au comentat la postarea respectivă au citat Art. 21 din Legea 46/2003, care spune că „toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia”.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Mai emoționat ca niciodată, Mircea Vintilă a dedicat un concert întreg unui prieten cu nevoi speciale


 

Citește mai multe despre Ilie Gâzea, comentarii, dsu și gaze lacrimogene pe Libertatea.

Comentarii