MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 14:00

Precizările DSU în cazul lui Ilie Gâzea. Bărbatul a primit ajutor medical în 10 august în Piața Victoriei / VIDEO

Distribuie

Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut mai multe precizări în cazul lui Ilie Gâzea, bărbatul de 62 de ani, din Turnu Măgurele, care a murit după ce ar fi inhalat gaze lacrimogene la protestul din 10 august, din Piața Victoriei. DSU confirmă că bărbatul a primit ajutor medical la data respectivă, în timpul manifestației, după ce s-a prezentat la un echipaj SMURD cu sângerare nazală. Potrivit DSU, bărbatul a refuzat pe semnătură transportul la spital.

Într-o postare pe Facebook, Departamentul pentru Situații de Urgență face precizări în legătură cu Ilie Gâzea, bărbatul din Turnu Măgurele, care a murit duminică noapte în Spitalul Județean din Alexandria.

În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei, în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură.

Ilie Gâzea, în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, a murit duminică noapte, la ora 23.45, la Spitalul Județean din Alexandria, unde fusese adus în 15 august de la spitalul din Turnu Măgurele, cu hemoragie digestivă.

Acesta a fost surprins într-o înregistrare realizată de Passport Productions în Piața Victoriei. Ilie Gâzea apare la secunda 0.36.


Citește și:

Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați

Comentarii