Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Dublă gafă a premierului. Viorica Dăncilă a spus ”antrepreșcolar” și ”abrogare” în loc de ”adoptare”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/ Dublă gafă a premierului. Viorica Dăncilă a spus ”antrepreșcolar” și ”abrogare” în loc de ”adoptare”

VIDEO/ Dublă gafă a premierului. Viorica Dăncilă a spus ”antrepreșcolar” și ”abrogare” în loc de ”adoptare”

Dublă gafă a premierului. Viorica Dăncilă făcut două greșeli în prima ședință de Guvern, după proteste din 10 august. Premierul a vorbit despre un proiect de ordonanță de pe ordinea de zi care vizează copiii mai mici de trei ani și a vorbit despre perioada ”antrepreșcolară”, dar și despre ”abrogarea”, în loc de ”adoptarea” actului normativ. 

De Sorina Ionaşc,

În aceeași idee, premierul Viorica Dăncilă a făcut două greșeli, atunci când făcea referire la un proiect de ordonanță de pe agenda Guvernului.

”În ceea ce privește învățămîntul antrepreșcolar, (sic!) mai exact copiii sub trei ani, care se află în creșe și grădinițe, începând cu următorul an școlar, finanțarea de bază va fi de la bugetul de stat. Această modificare atrage după sine abrogarea sau, mai bine spus, aprobarea unui plan de școlarizare de către Ministerul Educației. Copiii mai mici de trei ani, înscriși la creșe și grădinițe, vor beneficia de activități educative, susținute de cadre didactice specializate”, a spus premierul, în deschiderea ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă a spus că ordonanța pe care Guvernul o discută și o aprobă, joi, va duce la ”creșterea calității în învățământ”.

Momentele pot fi ascultate la minutul 6:32, respectiv 6:58.

Nu este prima astfel de gafă pe care premierul o face. Ea s-a evidențiat în numeroase rânduri cu greșeli de limbă română sau greșeli care țin de istorie sau geografie.

Recent, ea a încurcat numele capitalei Muntenegrului.

Close
Închide
  Close